Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΤΕ, ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΡΑ - ΘΛΙΨΗ!

Γράφει μια κάτοικος της Λευκίμμης 
Κάνω έκκληση. Είμαι μια Ελληνίδα πολίτης που ζει στην Λευκίμμη και θέλω να σας ενημερώσω ότι ο τόπος που ζούμε, η Λευκίμμη, τελεί υπό κατοχή των αστυνομικών δυνάμεων, ΜΑΤ και ελικοπτέρων. 
Μας έχουν καταλάβει καταργώντας κάθε είδους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΔΙΚΑΙΟΥ.
Δεν μπορούμε να περάσουμε από τον δρόμο προς το λιμάνι τον έχουν κλείσει και μονό μέσα από το χωριό μπορούμε.
Πολλοί, δεν μπορούνε να πάνε στα σπίτια τους, παρά ΜΟΝΟ με ΣΥΝΟΔΕΙΑ και μόνο με τα πόδια.
Σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, δεν μπορούν οι αγρότες να πάνε στα χωράφια τους, και χάνεται το βιός φτωχών ανθρώπων. Ζώα, που πρέπει κάποιος να τα ταΐσει, ψοφάνε από την πείνα και τη δίψα…
Επιχειρήσεις, στον περιφερειακό δρόμο, έχουν κλείσει αναγκαστικά, αφού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πλησιάσει άνθρωπος…
Τα φορτηγά από το Τεμπλόνι έρχονται εδώ "με δόξα και τιμή", συνοδεία με κλούβες, περιπολικά και ελικόπτερα.

Μας αντιμετωπίζουν σαν τρομοκράτες.
Σας παρακαλώ ας βρεθεί έστω ένας που να μπορέσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ 
Σας μεταφέρω ένα γεγονός (και δεν είναι το μόνο) που έλαβε χώρα σήμερα (09.07.2018) τα ξημερώματα στην οδό Ιωάννη Καποδίστρια στο στενό συνέλαβαν ένα ζευγάρι και τον φίλο τους καθώς πήγαιναν στο σπίτι τους, ο μικρότερος αδερφός της κοπέλας, 13 χρόνων έντρομος μπροστά στη σύλληψη της αδερφής του από 7 άτομα της ασφάλειας άρχισε να τρέχει. Καταδιώχτηκε από μια μηχανή της ασφαλείας, τον άρπαξαν από τη μπλούζα και τον έριξαν κάτω μέσα στην αυλή του σπιτιού. Υπάρχουν ακόμα σημάδια στα παπούτσια του όπου με τη μπροστινή ρόδα της μηχανής τον έριξαν.  Το συμβάν δεν είναι μόνο από ομολογίες των θυμάτων αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες. 

Τι είμαστε τρομοκράτες, εγκληματίες; 
Απλοί πολίτες που έχουμε την μεγάλη τύχη να μένουμε στην Λευκίμμη και που θέλουμε να εξακολουθήσουμε να μένουμε και εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας σε αυτή την πανέμορφη πόλη αναπνέοντας καθαρό αέρα και όχι την βρώμα των σκουπιδιών.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή! Αυτά είναι τα γεγονότα που οδήγησαν τον τόπο μας στις "σκοτεινές μέρες" που βιώνουμε:

Περιγραφή της Περιοχής όπου Κατασκευάστηκε ο ΧΥΤΑ Νότου

Η περιοχή είναι δασώδη Με πλούσιο ελαιώνα Και υπόγεια νερά. Η τοποθεσία της χωματερής είναι ενδιάμεσα από δύο ποτάμια, δεκάδες πηγάδια, και σε μικρή απόσταση από το λιμάνι Λευκίμμης. 
Υπάρχει τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο στα 300 μέτρα με 900 κλίνες και 200 Εργαζόμενες οικογένειες.
Στα 400 m είναι ο οικισμός Νεοχώρι και ο Κάβος, παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, που είναι ο οικονομικός πυρήνας του χωριού που ξεκινάει σε 1 χιλιόμετρο.
Υπάρχει πολύ μεγάλη αγροτική Καλλιέργεια.
Το Πλησιέστερο σπίτι είναι στα 200 m.

Λεπτομερής Ιστορία του ΧΥΤΑ Νότου

Τη δεκαετία του 90 πουλήθηκαν οικόπεδα στα Μεσοραχια Από περίπου πέντε ιδιοκτήτες από το Δήμο. Τότε υπήρχε το σχέδιο ΧΥΤΥ Βορρά, ΧΥΤΥ Μέσης και Σταθμό μεταφόρτωσης Νότου. Με αυτή την προϋπόθεση πουλήθηκαν τα οικόπεδα αλλά στην πορεία αλλάχτηκαν τα σχέδια και μιλούσαν για ΧΥΤΑ Νότου. Τότε υπήρχε περιφερειάρχης από το βορρά και κατά πάσα πιθανότητα από ότι φημολογείται αυτός μπλόκαρε το σχέδιο γιατί δεν ήθελε να γίνει χαβούζα ο Βορράς.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με λεφτά απ’ την Ευρωπαϊκή ένωση, 4 εκατομμύρια!

Όταν ο κόσμος της Λευκίμμης αντιλήφθηκε τι πρόκειται να γίνει, το 2005, άρχισε η αντίσταση.

Το 2008 όταν ολοκληρώθηκε το έργο και ήταν έτοιμο για λειτουργία ήρθαν 15 διμοιρίες των ΜΑΤ, συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2008. Αυτό είχε σαν Αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς και ένα θάνατο μιας 44χρονης γυναίκας με τετράχρονα (τότε) δίδυμα.

Η αντίσταση καλά κράτησε με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το έργο.

Το 2013 σε περιοδεία του ο κ. Τσίπρας ήρθε στην Λευκίμμη και υποσχέθηκε ότι το παράνομο έργο δεν θα λειτουργήσει ποτέ και ότι δεν θα πέσει ούτε χαρτοπετσέτα.

Όταν ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Νικολούζος ήρθε στην Λευκίμμη υποσχέθηκε το ίδιο.

Στις εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ πήρε 62% στην Λευκίμμη.

Πριν τελειώσει τη θητεία του ο προηγούμενος δήμαρχος είχε έτοιμο το σχέδιο για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ όταν ήρθε ο Νικολούζος κατάργησε το πρόγραμμα αυτό γιατί είχε "όραμα" και ήθελε με δημόσιο χρήμα γίνει το έργο. Μέχρι στιγμής έχει κοστίσει η διαχείριση απορριμμάτων τετραπλάσια από ότι είχε προγραμματιστεί!

Από τις 26 Ιουνίου λειτουργούν το παράνομο ΧΥΤΑ με προσωρινή άδεια την οποία πήραν λόγω έκτακτης ανάγκης της Κέρκυρας. Πήρε προσωρινή αδειοδότηση
Χωρίς νερό,
Χωρίς ρεύμα,
Χωρίς πρόσβαση,
Χωρίς δρόμο που να πληρεί τις προϋποθέσεις.
Αλλά....
Με 15 διμοιρίες ΜΑΤ που λειτουργούν το παράνομο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ!
Είναι μόνιμοι στους δρόμους μας και έχουνε διαταγές να μας βρίζουν και ακόμα να χτυπήσουν.

Μας μολύνουν την γη με αποτέλεσμα την οικονομική και οικολογική καταστροφή της περιοχής.

Ένα τέτοιο έργο απαιτεί κοινωνική συναίνεση η οποία δεν υπάρχει στην περιοχή.

Ο κόσμος της Λευκίμμης και του Νότου είναι αποφασισμένος να αντισταθεί γιατί δε φοβάται την αστυνομική τρομοκρατία αλλά τον καρκίνο στα σπίτια μας.

Η μόνη λύση είναι μία ολοκληρωμένη διαχείριση και εντατική ενημέρωση για ανακύκλωση.

Η Κέρκυρα με την σημαντική της Τουριστική ανάπτυξη και τους πολλούς κατοίκους χρειάζεται μία σύγχρονη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων!

Για το μεσοδιάστημα, μέχρι να χτιστεί πρέπει να μεταφερθούν τα Απορρίμματα σε νόμιμο αποδέκτη απέναντι.
Δεν μας ικανοποιεί να φορτώνουμε τα σκουπίδια μας σε άλλους αλλά έτσι που τα έχουν καταφέρει δεν έχουμε άλλη επιλογή τώρα.

Ο σύλλογος Αλευχιμον που είναι ακομμάτιστος παλεύει να σώσει την περιοχή.

Δεν υπάρχει καμία δημοσιογραφική κάλυψη γιατί αν πάρει έκταση το θέμα θα τους χαλάσει τα σχέδια.

Εχθές το βράδυ έγινε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο. Τα ΜΑΤ να προκαλούσαν και να έγιναν συλλήψεις χωρίς κατηγορίες σε άτομα που απλώς ήταν στο δρόμο. Είχανε εντολές, σύμφωνα με μαρτυρία μιας 29χρόνης που κρατείται Χωρίς κατηγορίες! Που μπήκε σε κελί και γυμνώθηκε για σωματική έρευνα Χωρίς κατηγορίες! Είναι άδικο αυτό που γίνεται αλλά η αντίσταση θα κρατήσει.

Τα ματ έχουν κόστος 30.000€ και πάνω την ημέρα.
Αλήθεια, για τέτοιο σκοπό έχουμε λεφτά!! Αλλά για να βάλουμε λάμπες σε κολώνες και να κλείσουμε λακκούβες στους δρόμους δεν υπάρχουνε;

Πρώτη φορά αριστερά και ελπίζουμε τελευταία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου