Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Δυο - δυο και σε... πακέτα κλείνει τα εθνικά θέματα ο Αλέξης Τσίπρας


Μετά τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μας... ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών
εξελίξεων στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Έντι Ράμα< Το κλίμα στο Λονδίνο, στη συνάντηση κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων, ήταν εξαιρετικό για τον Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών να απειλεί τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα ευρωπαϊκά σαλόνια όλοι του χτυπούν την πλάτη. Οι ηγέτες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων υπογράμμισαν ομόφωνα πως η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την επίλυση των πιο πολύπλοκων διμερών θεμάτων. Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον Ζόραν Ζάεφ ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει ήδη τα οφέλη της υπογραφής του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μας... ανακοίνωσε και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των δικών του ενεργειών για την επικύρωση της συμφωνίας του με τον Έλληνα ομόλογό του: «Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου θα έχει γίνει το δημοψήφισμα στο Σκόπια, θα ακολουθήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος και... τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία».

Στο περιθώριο της Συνόδου του Λονδίνου ο Αέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα. Η συνάντηση επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να έχουν προετοιμάσει το έδαφος για συμφωνίας Αθηνών- Τιράνων για μία σειρά ανοιχών θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύμπτωση απόψεων, παρότι παραμένουν θέματα που απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία.Το μόνο που μένει να αποδειχθεί,είναι αν θα δικαιωθεί ο Νίκος Κοτζιάς, που έχει δηλώσει ότι θα κλείσει και τα θέματα με την Αλαβανία πριν... τις διακοπές του. Όλα δείχνουν ότι ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν πάρει φόρα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει αν είναι... φόρα- κατηφόρα, που λέει και το τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου