Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ένας 23χρονος Αφγανός, που απελάθηκε από τη Γερμανία, αυτοκτόνησε στην Καμπούλ


Ορισμένοι πολιτικοί, ακόμη και μέλη των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού
Οργή έχει προκαλέσει στη Γερμανία η είδηση της αυτοκτονίας ενός νεαρού Αφγανού ο οποίος απελάθηκε πρόσφατα από τη χώρα, με ορισμένους πολιτικούς να ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με την οργάνωση Pro Asyl, που προασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων, ο 23χρονος Αφγανός, στον οποίο οι αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν άσυλο, ήταν ανήλικος όταν έφτασε στη Γερμανία, τη χώρα όπου ζούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Η είδηση της αυτοκτονίας του προκάλεσε αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι πολιτικοί, ακόμη και μέλη των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού. "Η παραίτησή του έχει ήδη καθυστερήσει. Ακούς συνασπισμέ;" έγραψε στο Twitter ο Κέβιν Κιούνερτ, ο επικεφαλής της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Η Pro Asyl ανέφερε επίσης ότι οι 51 από τους 69 Αφγανούς που απελάθηκαν στις αρχές Ιουλίου προέρχονταν από τη Βαυαρία. Ο Ζεεχόφερ, ο οποίος δίνει μάχη μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση, είχε επιδοκιμάσει τις απελάσεις, επισημαίνοντας χθες Τρίτη πως οι 69 Αφγανοί αναχώρησαν ανήμερα των 69ων γενεθλίων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου