Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Αγωγή της οικογένειας του Λάμπρου Κανελλόπουλου κατά δύο πρώην στελεχών της UNICEF


Στρέφονται με την αγωγή τους κατά της πρώην προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και της πρώην οικονομικής διευθύντριας, τις οποίες εγκαλούν για προσβολή της μνήμης του εκλιπόντος συγγενικού τους προσώπου
Τρία χρόνια μετά το θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου, η χήρα του Δάφνη και ο γιος του, Αναστάσιος, κατέθεσαν αγωγή αποζημίωσης στην αστική δικαιοσύνη, επιχειρώντας όπως αναφέρουν, να αποκαταστήσουν την μνήμη του.

Οι οικείοι του Λ. Κανελλόπουλου πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF πρώην προέδρου της ΓΣΕΕ αλλά και ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στρέφονται με την αγωγή τους κατά της Σοφίας Τζιτζίκου, πρώην προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και της Αγγελικής Δάμου, πρώην οικονομικής διευθύντριας, τις οποίες εγκαλούν για προσβολή της μνήμης του εκλιπόντος συγγενικού τους προσώπου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Βγόντζας, η χήρα του Λ. Κανελλόπουλου και ο γιος του έχουν εκχωρήσει, ήδη, με την κατάθεση της αγωγής τους, το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικασθεί στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της οικογένειας του Λ. Κανελλόπουλου αναφέρεται πως οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου, «προέβησαν σε έναν «αγώνα» σπίλωσης της μνήμης» του εκπλιπόντος, καθώς «περί τα τέλη Απριλίου 2018, κατόπιν των ψευδών, συκοφαντικών και δυσφημιστικών τους καταγγελιών ο γραπτός και ηλεκτρονικός Τύπος κατακλύστηκε από δημοσιεύματα, στα οποία ο εκλιπών Λάμπρος Κανελλόπουλος, εμφανίζεται να εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για να ικανοποιήσει, δήθεν, προσωπικούς, οικονομικούς και άλλους ιδιοτελείς και ελλιπούς ηθικής σκοπούς σε βάρος του Οργανισμού της UNICEF».

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την πλευρά των εναγόντων, οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου, μεταξύ άλλων, «του καταλόγισαν (σ.σ. του εκλιπόντος) ότι στο πλαίσιο πραγματοποίησης ταξιδιού, έλαβε αποζημίωση για δαπάνες ύψους 1,985 ευρώ χωρίς να προσκομίσει τις απαραίτητες αποδείξεις, ενώ το ποσό αυτό δικαιολογούταν πλήρως από τα σχετικά παραστατικά» αναφέρει μεταξύ άλλων η οικογένεια του Λ. Κανελλόπουλου και συμπληρώνει: «Οι μεθοδευμένες καταγγελίες, στις οποίες προέβησαν από κοινού η Σοφία Τζιτζίκου και η Αγγελική Δάμου προς τα κεντρικά γραφεία της UNICEF, πέρα από τον άκρως συκοφαντικό και δυσφημιστικό τους χαρακτήρα είχαν ως τελικό αποτέλεσμα η UNICEF να άρει τη συνεργασία της με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή και να αποσύρει τη δυνατότητα χρήσης του λογότυπου της».

Ακόμη, οι συγγενείς του Λ. Κανελλόπουλου υποστηρίζουν πως οι κυρίες Τζιτζίκου και Δάμου γνώριζαν «την αναλήθεια των κακόβουλων, προσβλητικών και συκοφαντικοί καταγγελιών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου