Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

«Πόλεμο» κήρυξε ο Ερντογάν στην Uber

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Έχει εμφανιστεί αυτό το πράγμα, το Ούμπερ, Μούμπερ, πώς το λένε. Δεν υπάρχει πλέον, τελείωσε. Έχουμε το δικό μας σύστημα ταξί»
Η Uber Technologies, η εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών η οποία έχει γίνει αντικείμενο δικαστικών αλλά και πραγματικών μαχών με τους Τούρκους οδηγούς ταξί, δέχεται τώρα «πυρά» από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του σε δείπνο Ραμαζανιού την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Uber έχει «τελειώσει» για την Τουρκία, και ότι οι Αρχές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά της εταιρείας.

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Έχει εμφανιστεί αυτό το πράγμα, το Ούμπερ, Μούμπερ, πώς το λένε. Δεν υπάρχει πλέον, τελείωσε. Έχουμε το δικό μας σύστημα ταξί».

Δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει αρνητικά τη θέση της Ευρώπης αφού ο ίδιος αναρωτήθηκε «πώς εμφανίστηκε αυτό; Λένε ότι το έχει η Ευρώπη. Εμάς τι μας νοιάζει; Εμείς αποφασίζουμε μόνοι μας. Το υπουργείο έδωσε εντολές. Οι Αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειας και θα αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση».

Σημειώνεται ότι η Uber ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Κωνσταντινούπολη το 2014, μια αγορά 1,5 δισ. δολαρίων για τα ταξί.

Οι περισσότεροι από τους 18.000 οδηγούς ταξί της Κωνσταντινούπολης, στηρίζουν τον Ερντογάν και θεωρούν ότι οι οδηγοί της Uber είναι πειρατές που τους αποσπούν μερίδιο και κέρδη σε μια αγορά με πολύ έντονο ανταγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου