Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΦΑΓΕ: Πούλησε τη συμμετοχή της σε Elbisco και ΒΙΣ

Στην πώληση της συμμετοχής της σε Elbisco και ΒΙΣ, περιορίζοντας έτσι την παρουσία της στην ελληνική αγορά, προχώρησε η ΦΑΓΕ που ανήκει στην οικογένεια Φιλίππου.

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής φρέσκου γάλακτος στο Αμύνταιο της Φλώρινας και την απόφαση της εταιρείας να αποσυρθεί πλήρως από την αγορά φρέσκου γάλακτος, ο Όμιλος είχε αποφασίσει να βάλει πωλητήριο και σε άλλα περιουσιακά του στοιχεία.
Nα σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες η Elbisco  γνωστοποίησε ότι κλείνει τη μονάδα φρυγανιάς στο Πικέρμι και τη μεταφέρει στη νέα που κατασκευάζει στο εργοστάσιο της Xαλκίδας, μια επένδυση της τάξεως των 20 εκατ.
Για το 2015 η εταιρεία παρουσίασε ζημιές 1,2 εκατ. ευρώ από κέρδη 3,1 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ όσον αφορά τις πωλήσεις της αυτές διαμορφώθηκαν στα 117,5 εκατ. ευρώ έναντι 11,4,9 εκατ. ευρώ.

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2017, η ΦΑΓΕ πούλησε τις μετοχές που κατείχε στην Elbisco A.Ε. έναντι 150 χιλ. ευρώ.
Προς πώληση μπήκε και η εταιρεία του Ομίλου ΒΙΣ (Ελληνική Βιομηχανία Συσκευασιών), η οποία τον Οκτώβριο του 2015 έβαλε λουκέτο στην μονάδα παραγωγής χαρτιού στο Βόλο.

Ο βασικός λόγος που οδήγησε τη διοίκηση στη διακοπή της λειτουργίας ήταν το υψηλό ενεργειακό κόστος που αντιπροσωπεύει περίπου το 60% του συνολικού κόστους.
Το τίμημα της πώληση της συμμετοχή της ΦΑΓΕ στη ΒΙΣ ανήλθε στις 150 χιλ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου