Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Η BMW ετοιμάζει το i4 με αυτονομία 600 χιλιομέτρων

Οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν την άφιξη του ηλεκτρικού i4, ενός τετράθυρο μοντέλου που θα επιδιώξει να ανταγωνιστεί το Tesla Model S.
Η οικογένεια των ηλεκτρικών μοντέλων “i” θα αποκτήσει ακόμη ένα μέλος μέσα στο 2020, το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα i3 & i8 και θα ενταχθεί στο ευρύτερο «πράσινο» πλάνο της BMW που περιλαμβάνει 25 νέα υβριδικά & ηλεκτρικά μοντέλα για την επόμενη δεκαετία.

Πρακτικά θα έχουμε να κάνουμε με ένα τετράθυρο αυτοκίνητο με κουπέ σχεδιαστικά στοιχεία και γονίδια από το εικονιζόμενο πρωτότυπο iVision Dynamics. Έτσι αναμένουμε ένα ιδιαίτερα δυναμικό σύνολο, με φουτουριστικό εσωτερικό στα πρότυπα του i3 και χώρους ικανούς να καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας.

 Για την κίνησή του θα φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ κοντά στους 300 ίππους και αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση στα 600 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 Km/h και η επιτάχυνση 0-100 θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 5 sec.

Επίσης, η BMW θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις τεχνολογικές καινοτομίες του i4 και έτσι δεν αποκλείεται να διαθέτει κάποια στοιχεία αυτόνομης οδήγησης. Η βάση του μοντέλου παραγωγής θα είναι μια νέα πλατφόρμα της BMW που θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά & plug in υβριδικά αυτοκίνητα της φίρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου