Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ .& ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ = ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ – Κ.Ε.Λ.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η Ο.Μ. Σπάτων – Αρτέμιδας οργάνωσε μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση – συζήτηση στο παλαιό Δημαρχείο των Σπάτων τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ .& ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ = ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ – Κ.Ε.Λ.».
Εισηγητές ήταν :
  • Από τον ΕΔΣΝΑ η κα ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΚΙΖΑ, 
  • από την ΕΥΔΑΠ η κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ και 
  • ο κ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΛΑΔΗΣ.
Μεταξύ του σημαντικού αριθμού των συμμετεχόντων στη συζήτηση,
Παραβρέθηκαν οι Αιρετοί:
Ο Δήμαρχος Σπάτων κ. Δημητρης Μάρκου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννα Τσούπρα, Καίτη Θεοχάρη, Νάσος Αθανασόπουλος, Σπύρος Πάντζας, ο Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας κ. Σωτήρης Δούρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπάτων – Αρτέμιδας κ.κ. Δημήτρης Στάμου, Διονύσης Φράγκος, Γιώργος Ίσαρης, Πέτρος Πουλάκης, Γιώργος Αργυρός, Λία Ντελάκη και Χρήστος Τσαντήλας.
Από την τοπική και νομαρχιακή κομματική ηγεσία παραβρέθηκαν:
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Λεωνίδας Μπεχράκης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Γούλιαρης, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ελισάβετ Δελαγραμάτικα, Δημήτρης Μάστορας και Λουκάς Μαργέτης, ο Γραμματέας της Ο.Μ. Παιανίας κ. Δημήτρης Λαγουβάρδος και η Γραμματέας της Ο.Μ. Κορωπίου κα Δώρα Παύλου.

Από την τοπική κοινωνία παραβρέθηκαν:
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Χρήστος Ποθουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών κ. Αναστάσιος Φράγκος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της Αρτέμιδας κ. Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σπάτων κ. Φίλιππος Αργυρός, ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αρτέμιδας κ. Ηλίας Βλάχος, οι πρώην αντιδήμαρχοι του Δήμου Σπάτων και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας κ.κ. Χρήστος Μάρκου, Γιώργος Γκινοσάτης και Δημήτρης Κανάκης.

Οι Εισηγήσεις των προσκεκλημένων επιχειρησιακών παραγόντων της ΕΥΔΑΠ και του ΕΔΣΝΑ ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες!
Επίσης, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέρουσες ήταν οι ερωτήσεις, οι επισημάνσεις και οι τοποθετήσεις των παρευρισκομένων οι οποίες κατά 90 % αφορούσαν την αποχέτευση (ΚΕΛ)!
Εκτιμώ, ότι κάποιες από τις ερωτήσεις – επισημάνσεις ήταν πάρα πολύ σοβαρές και ουσιαστικές! Ωστόσο κάποιες απ΄ αυτές ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ και αποσιωπήθηκαν από τους εισηγητές!
Ενδεικτικά, επιλέγω κάποιες και τις καταθέτω δημόσια:

Απορία – Ερώτηση 1η :
«Αφού το ΚΕΛ κατασκευάζεται στη Κτηματική Περιφέρεια του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και η εκβολή του Αγωγού Εκτόνωσης θα γίνει στη θαλάσσια περιοχή της Λούτσας, γιατί το ΚΕΛ ονομάζεται «ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας» και όχι «ΚΕΛ Σπάτων»;
Αν αυτή η ονομασία είναι η σωστή, τότε γιατί το «ΚΕΛ Κορωπίου» ΔΕΝ ονομάζεται «ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας – Κερατέας» ή το «ΚΕΛ Μαραθώνα» ΔΕΝ ονομάζεται «ΚΕΛ Μαραθώνα – Νέας Μάκρης – Γραμματικού – Καπανδριτίου»;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!
Υποψιαζόμαστε ότι η ονομασία αυτή θα κατοχυρώσει την μελλοντική συμμετοχή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στα παράγωγα του εργοστασίου κομποστοποίησης, στη διανομή του νερού άρδευσης και στη παραγωγή του βιοαερίου!

Απορία – Ερώτηση 2η :
Διαδρομή 1η – Ο σχεδιασμένος Αγωγός Εκβολής (Εκτόνωσης) του ΚΕΛ θα πρέπει να διανύσει 6.200 μ. για να φτάσει στη παραλία του ‘’Αγίου Νικολάου’’ και άλλα 2.000 μ. μέσα στη θάλασσα.
Σύνολο 8.200 μ. από το ΚΕΛ μέχρι την εκβολή.
Επιπλέον στη θέση ‘’Γκούρι λάχι’’ ο αγωγός θα πρέπει να ‘’ανέβει’’ απότομα 160 μ. τα οποία ‘’σβήνουν’’ στη παραλία!
Διαδρομή 2η – Αν Αγωγός Εκβολής (Εκτόνωσης) του ΚΕΛ ακολουθούσε το ρέμα της Ραφήνας, θα πρέπει να διανύσει 4.000 μ. για να φτάσει στη παραλία και άλλα 500 μ. μέσα στη θάλασσα.
Σύνολο 4.500 μ. από το ΚΕΛ μέχρι την εκβολή. Επιπλέον ο αγωγός θα έχει μόνο κατωφέρεια!!
Ερώτηση:
«Με δεδομένο ότι το προϊόν του ΚΕΛ είναι καθαρό νερό, για πιο λόγο δεν ακολουθείται η 2η Διαδρομή η οποία είναι πιο σύντομη, πιο ασφαλής και κυρίως 10 φορές (τουλάχιστον) πιο ΦΘΗΝΗ;;;»
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!

Απορία – Ερώτηση 3η :
Τον Αύγουστο του 2016, η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής Έργων της ΕΥΔΑΠ κοινοποιεί μια «Έκθεση Προόδου – Οδικό Χάρτη Υλοποίησης Έργου» που αφορούσε τα «Έργα αποχέτευσης, επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδας». Αυτή η ‘’Έκθεση Προόδου’’ μεταξύ άλλων έλεγε με πολύ σαφή τρόπο ότι « 30-11-2016 Έκδοση ΑΠΟΦΑΣΗΣ Περιβαλλοντικών Όρων και Εκπόνηση Οριστικής Μελέτης των Βασικών Συλλεκτήρων Δευτερεύοντος Δικτύου & Τεύχη Δημοπράτησης»
Στις 22 Νοεμβρίου του 2017, η Αρχαιολογία έδωσε ΘΕΤΙΚΗ Γνωμάτευση για να γίνει το έργο. Ένα μήνα αργότερα έδωσε και το Δασαρχείο ΘΕΤΙΚΗ Γνωμάτευση για να γίνει το έργο.
Ερώτηση:
« Για ποιο λόγο, 17 μήνες μετά την απόφαση για την Περιβαλλοντική Μελέτη, 5 μήνες μετά τις θετικές γνωματεύεις της Αρχαιολογίας και του Δασαρχείου όχι μόνο ΔΕΝ έχει ξεκινήσει κανένα έργο (ούτε στο ΚΕΛ, ούτε στις πόλεις), αλλά από τις απαντήσεις των στελεχών της ΕΥΔΑΠ φάνηκε ότι ΟΥΤΕ μέσα στο 2018 θα ξεκινήσει κάποιο έργο»;;
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!

Απορία – Ερώτηση 4η :
Η ίδια «Έκθεση Προόδου – Οδικό Χάρτη Υλοποίησης Έργου» μεταξύ άλλων έλεγε με πολύ σαφή τρόπο ότι « 19-7-2016, αποστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό σχέδιο Ειδικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ‘’περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για κατασκευή του ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων’’..»
Όταν πρόκειται για ‘’Αναγκαστική Απαλλοτρίωση’’ η τιμή της γης ανα/μ² συνήθως κυμαίνεται από 3 – 5 της φορές μεγαλύτερη της τιμής της Αντικειμενικής Αξίας! Η αντικειμενική αξία των αγροτεμαχίων στη θέση ‘’Έτος – Πλατύ Χωράφι’’ κυμαίνεται από 15 – 17 €/μ².
Άρα η τιμή της απαλλοτρίωσης θα πρέπει να είναι 45.000 – 51.000 € / στρέμμα.
Δηλαδή το συνολικό κόστος της απαλλοτρίωσης θα κυμανθεί από 5.500.000 € έως 6.200.000 €.(το 3,4 – 4 % του συνολικού κόστους του έργου)!
Ερώτηση:
«Για ποιόν ακριβώς λόγο ενώ έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια απ΄ την απόφαση, δεν υλοποιείται η αναγκαστική απαλλοτρίωση;»
Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έχει διοχετευτεί στη τοπική κοινωνία η είδηση ότι η ΕΥΔΑΠ καλεί μεμονωμένα τους ιδιοκτήτες και προσπαθεί να συμφωνήσει μαζί τους για ΑΓΟΡΑ των αγροτεμαχίων στην τιμή της Αντικειμενικής Αξίας και όχι για απαλλοτρίωση!!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗ!!
ΣΠΑΤΑ, 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

1 σχόλιο:

  1. Τι περιμένετε να σας απαντήσουν τα λαμόγια? Ο Μητσοαπαυεώνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν όνειρα ότι θα προλάβουν να κάνουν την τελευταία μεγάλη αρπαχτή και να εξαφανιστώ/ για πάντα από την πολιτική σκηνή. Το μόνο που θα τους μείνει θα είναι τα ατελείωτα δικαστήρια.Η ΕΕ δεν δίνει λεφτά για να τα φάει Ο ΣΥΡΙΖΑ η Δούρου και Μήτσοαπατεώνας. Ο Μητσοαπατεώνας έχει ποντάρει να αρπάξει τα λεφτά γιατί για αυτόν τελείωσε κάθε πολιτική θεσούλα. Πάει κατευθείαν άνεργος στον ΟΑΕΔ και στα δικαστήρια που έρχονται θέλει πάρα πολλά λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου