Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Μυστήριο με πλάσμα που ξεβράστηκε σε ακτή της Ναμίμπια


Μοιάζει με δελφίνι, έχει μήκος 7 μέτρα και δεν είναι καταχωρημένο σε καμία επιστημονική λίστα...
Ένα πλάσμα μήκος 7 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία της Ναμίμπια, στην Αφρική, προκαλώντας ξεσηκωμό στους ντόπιους, αλλά και στους επιστήμονες, οι οποίοι, αν και αναζήτησαν το μεγάλο ψάρι σε όλες τις λίστες που είναι διαθέσιμες ανά τον κόσμο, δεν κατάφεραν να το κατηγοριοποιήσουν.

Οι επιστήμονες που το μελέτησαν, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι διαθέτει στοιχεία τόσο από δελφίνι, όσο και από φάλαινα.

Το 2.000 είχε εμφανιστεί ένα ακόμη μυστήριο πλάσμα στην ίδια ακτή, στο Εθνικό Πάρκο Dorob. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ζωής στη Ναμίμπια, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με την πρώτη ματιά, διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Το σώμα του μας παρέπεμπε σε φάλαινα. Το πιο κοντινό είδος στο πλάσμα που ξεβράστηκε στην παραλία, είναι η φάλαινα Cuvier.

Μπορεί στο κεφάλι να μοιάζει με το συγκεκριμένο είδος φάλαινας, αλλά το σώμα της δεν ανταποκρίνεται πλήρως στα δεδομένα που έχει η επιστημονική κοινότητα.

Συμπερασματικά, το πλάσμα που εντοπίστηκε στην παραλία της Ναμίμπια είναι πιθανό να εντάσσεται στην κατηγορία της φάλαινας Cuvier, αλλά μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν το έχουν επιβεβαιώσει με κατηγορηματικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου