Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Νότης Σφακιανάκης: Ο «μάγκας» που δίχασε τα Τίρανα

Ανερμάτιστος και προκλητικός, μετανάστης ο ίδιος μα αμετανόητος εθνικιστής στα όρια του ρατσισμού, άναψε φωτιές με την πρόσφατη συναυλία του στην Αλβανία, αλλά απέδειξε πως το χρήμα δεν νοιάζεται για ιδεολογίες και συνεχίζει ακάθεκτος να λοιδωρεί Αλβανούς και Πακιστανούς και να αποθεώνει την χούντα του Παπαδόπουλου και τη Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου
Νότης Σφακιανάκης όπως Σφακιά. Τα Σφακιά από μάνα λεβεντιά. Η μάνα λεβεντιά είναι Κρητικιά. Η μάνα η Κρητικιά είναι Βενιζελικιά. Και η σπορά η Βενζελικιά είναι προδευτικιά γιατί άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας ριζικά!

Κάπως έτσι λειτουργούσε η σκέψη μου στο άκουσμα του ονόματος Νότης Σφακιανάκης. Το όνομα, όχι τα άσματα. Ούτε οι στίχοι. Ούτε οι μουσική του. Ούτε τα νυχτερινά κέντρα, εντός των οποίων οι θαυμάστριές του τον έραναν με άφθονες γαρδένιες και ροδοπέταλα.

Κάτι ο λεπτός μύσταξ που αγκαλιάζει το άνω χείλος του. Κάτι το βαρύ και ασήκωτο ύφος του. Κάτι το γλαρό βλέμμα του. Κάτι τα υπονοούμενα. Κάτι το πλήθος των θηλυκών, όλων των ηλικιών, που αναστενάζουν με τα καψουροτράγουδά του. Κάτι οι εντελώς «δημοκρατικές» και άκρως «προοδευτικές» τοποθετήσεις του. Κάτι το νεοελληνικό, ταβερνόβιο και καφενόβιο στυλάκι του. Και κάτι οι κολοσσιαίες αντιφάσεις του.

Gastarbeiter εναντίον Arbeiter

Η «λεβεντιά» του εξαντλείται εναντίον ρακένδυτων λαθρομεταναστών και ξυπόλητων προσφύγων. Η μνήμη του, όπως του χρυσόψαρου, αφού θέλει να λησμονεί και να αγνοεί το μακρινό παρελθόν του. Ότι, δηλαδή, σε ηλικία 7 ετών, λόγω του χωρισμού των γονιών του, εγκαταστάθηκε στην Κω όπου ζούσε η πατρική οικογένεια της μητέρας του. Και το καλύτερο -ή χειρότερο, εξαρτάται από ποια γωνιά το βλέπει κανείς-, θέλει να ξεχνάει ότι μετανάστης ήταν κι αυτός στη Γερμανία όπου πέρασε μερικά χρονικά διαστήματα λόγω της εγκατάστασης της μητέρας του εκεί μετά τον δεύτερο γάμο της.

Πράγμα που σημαίνει ότι ως πρώην μετανάστης, που ήταν κι αυτός, μισεί τη μετανάστευση και τους μετανάστες. Σαν να λέμε Gastarbeiter (φιλοξενούμενος) εναντίον Arbeiter (εργατών) Όπως μερικοί κομμουνιστές που όταν αναρριχηθούν στην κορυφή της πλουτοκρατίας συμπεριφέρονται στους εργαζομένους και στους «από κάτω» με σκληρότητα δυνάστη. Εκείνοι, οι αριστεροί, που διδάχτηκαν στα κομματικά θρανία να υποστηρίζουν και να αγωνίζονται για τα «δίκια του προλεταριάτου».
Μόνο αυτοί που αγαπάνε τον εαυτό τους μπορούν να αγαπήσουν του άλλους - και αντίστροφα. Όσοι μισούν το παρελθόν τους μισούν κι αυτούς που υπενθυμίζουν το δικό τους παρελθόν!

finotis

Ο παρ’ ολίγον τουρκόσπορος, νυν Ελληναράς

Ο Νότης Σφακιανάκης από το 1991 είναι παντρεμένος με την Κίλι Σφακιανάκη. Η Κίλι (Σφακιανάκη) ήταν British Subject. Δηλαδή ήταν κι αυτή ξένη. Κι αυτή μετανάστρια. Προφανώς για τη διαταραγμένη συνείδησή του τα πλάσματα που κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς του δυτικού ημισφαιρίου και στους άλλους, τους βάρβαρους και απολίτιστους, του ανατολικού.

Αν τώρα η Κρήτη δεν είχε ενωθεί -και τύποις- τον Μάιο του 1913 με τη μητέρα Ελλάδα. Αν δηλαδή ακόμα κυμάτιζαν οι σημαίες των μεγάλων δυνάμεων και των Τούρκων στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου είδε το πρώτο φως της ημέρας ο Νότης. Αν ακόμα σήμερα έφερε υπηκοότητα οθωμανική, τότε «τουρκόσπορος» ο σημερινός διώκτης των Αλβανών και Πακιστανών και λάτρης της Χρυσής Αυγής.
Όπως έλεγε και κάποιος σοφός: «Από τον τάφο τους οι νεκροί καθορίζουν τη μοίρα των ζωντανών».

Όμως χρυσάφι η καριέρα του. Φανταστείτε ότι από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία -από το 1991 μέχρι και το 1999- είχε αναδειχτεί ως ο πιο επιτυχημένος Ελληνας τραγουδιστής της δεκαετίας. Με πωλήσεις δίσκων που ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο. Επομένως ζωντανή μπίζνα η καριέρα του. Η μπίζνα είναι χρήμα. Το χρήμα δεν έχει χρώμα ιδεολογικής και κομματικής σημαίας. Άρα γιατί όχι και στα Τίρανα των μισητών, απολίτιστων και βάρβαρων Αλβανών;
Όπως έλεγε και ο Βολτέρος: «Όταν πρόκειται για λεφτά, όλοι έχουν την ίδια θρησκεία». Και όπως έλεγε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες: «Τα πολλά χρήματα είναι περιττώματα του διαβόλου».

«Εδώ, στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Σε μποϊκοτάρω!»

Έτσι ο Νότης καταδέχτηκε να πάει και να εμφανιστεί στα Τίρανα προκειμένου να εξασφαλίσει τα «περιττώματα του διαβόλου». Στα Τίρανα για την αποθέωση. Στα Τίρανα για τη δόξα. Άμα του κόταγε ας έριχνε μπινελίκια στη διάρκεια της συναυλίας. Πού τέτοιο πράγμα. Εκεί ήταν ο «άλλος» εαυτός του. Εκεί, ο Notis o Ευρωπαίος. Εκεί, στα Τίρανα, κότα ο «παιδαράς» Νότης. Όχι, χαζός ήταν να χάσει τα φράγκα και να βρεθεί με γιαούρτια, κλούβια αβγά και σάπια ζαρζαβατικά.

Όπως έστρωσες έτσι και θα κοιμηθείς. Εκεί που κοπρίζεις εκεί και γλείφεις. Κάθε πράξη έχει και το κόστος της. Επομένως ορθώς η κραυγή που εκστόμισε η τηλεοπτική περσόνα των Τιράνων, η συνάδελφος Φατμά Χατζιαλίου, η οποία είπε περίπου: «Στην Αλβανία είσαι. Θες δεν θες, εδώ, στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει! Αναμφίβολα αυτός είναι εθνικιστής, είναι ακροδεξιός, είναι Χρυσαυγίτης. Δεν θα τσακωθώ για έναν γάιδαρο, για έναν βλάκα!».

f6fatima

f7fatima
Έξαλλη εμφανίστηκε η τηλε-περσόνα των Τιράνων Φατμά Χατζιαλίου που τον κατακεραύνωσε στον αέρα, αποκαλώντας τον «εθνικιστή, ακροδεξιό, Χρυσαυγίτη» αλλά και «γάιδαρο και βλάκα» 

«Σου απαγορεύω να ερμηνεύεις τα τραγούδια μου»

Το δεύτερο ράπισμα προήλθε από τον Γιώργο Μουκίδη. Από τον συνεργάτη του που έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αλβανομάχου Χρυσαυγίτη Νότη. Όπως το «Δεν σε χρειάζομαι», το «Δεν μπορώ να καταλάβω», το «Ένα γράμμα», το «Η Στέλλα η Σμυρνιά», το «Μια ματιά σου μόνο φτάνει» και πολλά άλλα, με τα οποία ο Νότης αποταμίευσε έναν σκασμό λεφτά. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Μουκίδης έγραψε τα εξής συμπαθητικά και άκρως «φιλικά»: «Με εξώδικο που θα επιδοθεί-κοινοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ τη δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών μου από τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη».

Διόλου τυχαίο ότι είχε προηγηθεί μια ανάρτηση σε κόκκινο φόντο με μαύρα γράμματα στην οποία έγραφε: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών μου, κ. Νότη Σφακιανάκη».

F3-moukidis-FB

F4-moukidis-FB
Αν και συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών του Νότη, ο Γιώργος Μουκίδης τον ενημέρωσε μέσω facebook πως «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών μου, κ. Νότη Σφακιανάκη».

Αναμενόμενες οι αντιδράσεις των φανατικών θαυμαστών του. Αρκετοί μάλιστα, με αυθεντικό θυμό και ασίγαστη οργή, περίπου σαν ο Μουκίδης να γκρεμίζει τα ιερά και τα όσια της θρησκείας τους, κατέφυγαν στη χυδαιότητα και στους «ευγενείς» χαρακτηρισμούς. Το αρχίγραμμα «γ» ήταν τσιχλόφουσκα.
Ακλόνητος ο Γιώργος Μουκίδης. Ακλόνητος και ετοιμόλογος: «Μετά από όλα αυτά τα ''γλυκόλογα'' που διάβασα χθες στον ''τοίχο'' μου και στη σελίδα μου από ορισμένους φαν του ''αυτοκράτορα'' κατάλαβα τελικά γιατί έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία στις τάξεις τους το τραγούδι του πρώην συνεργάτη μου ''Πρόβατα''. Έτσι εξηγούνται όλα. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς και χρόνια πολλά σε όλους, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και κάθε ευφυΐας».
Και διευκρίνισε, προφανώς επειδή εκτιμά την υπέρτατη ευφυΐα όλων αυτών των οπαδών: «Πρόβατα αποκαλώ αυτούς που μου επιτέθηκαν φραστικά και απροκάλυπτα τυφλωμένοι από έναν ηλίθιο και ανεξήγητο φανατισμό και όχι όλους τους ακροατές των τραγουδιών μου»!

moukidis-FB-3

moukidis-FB-4

Μαριχουάνα αγάπη μου!

Η αλβανομαχία και η χρυσαυγίτικη μανία πορεύονται με τη μαριχουάνα. Και η μαριχουάνα με τη φοροδιαφυγή και την τζάμπα μαγκιά. Γιατί ο ίδιος στο παρελθόν είχε ομολογήσει πως έκανε χρήση μαριχουάνας. «Μόνο;», αναρωτήθηκαν σουλατσαδόροι και εξαιρετικοί γνώστες της πιάτσας.
Κοντά με τη «φούντα» και το σπορ της φοροδιαφυγής. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από τον συμπαθέστατο χώρο των καλλιτεχνών. Ειδικά των νυχτερινών κέντρων και των λουλουδιών. Από τα οποία λουλούδια οι καλλιτέχνες και οι ιδιοκτήτες των κέντρων λαμβάνουν το κατιτίς τους.
Ο ίδιος, άλλωστε, έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να πληρώνει φόρους στο κράτος. Μάλιστα σε συνεντεύξεις του πριν από έξι χρόνια, μέσα στην κρίση, είχε ομολογήσει ότι πληρώνει μόνο τις υποχρεώσεις του και ότι ζήτησε από τον λογιστή του να μην πληρώσει ως «χαράτσι» χρήματα τα οποία δεν οφείλει.
Τώρα τι ακριβώς εννοεί με τις «υποχρεώσεις» και το «χαράτσι» μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Σημασία έχει, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πλήθος πασίγνωστων ονομάτων, ακόμα και του ημιθανούς ελληνικού κινηματογράφου, ότι ο Νότης εξακολουθεί να διάγει ζωή χαρισάμενη εντός ασυλίας καλλιτεχνικής.

Πλήθος παραδειγμάτων. Εδώ που τα λέμε, «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε»; Από την Κρήτη το μοναδικό χάρισμα που κληρονόμησε είναι η ευθύτητα. Την οποία εγκατέλειψε στα Τίρανα για τα «περιττώματα του διαβόλου».
Ευθέως και εκτεθειμένος, λοιπόν, ο Νότης ο γνωστός. Γιατί «κανένα πρόβλημα» όταν υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή του Νικόλαου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη. Ο οποίος Κασιδιάρης όταν τηλεοπτικώς παραλίγο να γρονθοκοπήσει δύο γυναίκες, παρουσία του «ακούνητου» σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνέχεια, ως μάγκας και παιδαράς αυθεντικός, την κοπάνησε για να γλιτώσει το αυτόφωρο. Έκτοτε οι μεν «μάγκες» ονομάζονται «Κασιδιάρηδες» και οι δε απλοί παρατηρητές τέτοιων επεισοδίων «Παυλόπουλοι».

Ιδεολογική κόντρα με την Βανδή

Αφού είναι Χρυσαυγίτης δηλωμένος, είναι ομοφοβικός και νοσταλγός της δικτατορίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Αν και έχει εκφραστεί εναντίον του Δημητρίου Ιωαννίδη. Δηλαδή του Μητσάρα του «μάγκα» και του εντελώς αυθεντικού αρσενικού. Που μέσα στον οίστρο της πατριωτικής του μανίας «παρέδωσε» τη μισή, σχεδόν, Κύπρο στα κάτεργα της Τουρκίας. Και μάγκας και σωτήρας και αρσενικός και πατριώτης. Όλα μαζί. Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!
Θρυλική η τοποθέτηση του Νότη σχετικά με την 21η Απριλίου: «Η δικτατορία του Παπαδόπουλου θα είχε αίσιο τέλος για την Ελλάδα εάν δεν την είχαν καταλύσει»!

Στρατευμένος Χρυσαυγίτης. Μάλιστα στη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος σε νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν, το χαρακτήρισε «αντιστασιακό». Η συνέχεια ακόμα πιο πικάντικη: Πριν από πέντε χρόνια είχε πει ότι όλοι οφείλουν να στηρίξουν τη Χρυσή Αυγή και όχι ο αρχηγός της να βρίσκεται στη φυλακή! Εξαιτίας αυτού του παραληρήματος, η Δέσποινα Βανδή αναγκάστηκε να διακόψει την επαγγελματική συνεργασία της μαζί του.
Θρυλική και η τοποθέτησή του σχετικά με τη Μελίνα Μερκούρη. Που την έχει χαρακτηρίσει «θεά του κ@@@υ».

F5notis

Μεταξάς – Παπαδόπουλος, οι «τελευταίοι μάγκες»

Επίσης θρυλική και η ανάλυσή του σχετικά με το πολιτικό σύστημα, τους ιερωμένους, τον Μεταξά και πολλούς άλλους: «Είναι ξεδιάντροπη, ελεεινή φυλή αυτή που μας κυβερνάει». Και «τελευταίοι μάγκες» ήταν ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος. Περίπου σαν να λέει «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».

Φυσικά εναντίον των ομοφυλόφιλων. Αλίμονο. Με την επεξήγηση «γίνε πόρνη για να αρέσεις και να ’κονομήσεις και γίνε γκέι γιατί είναι της μόδας». Μεταξύ μας, δεν τον αδικώ. Συμβαίνει. Ειδικά σε μερικούς κύκλους. Εντελώς υπεράνω πάσης υποψίας. Συμπληρώνοντας ότι θα ντρεπόταν αν το παιδί του προτιμούσε άντρες.
Και πάλι μεταξύ μας, όσοι περισσότεροι γκέι τόσο καλύτερα για όλους εμάς. Χα χα χα χα!

Ένα από τα τελευταία περιστατικά, με τα οποία εκτιμώ ότι έτσι εξασφαλίζει δημοσιότητα και δωρεάν προβολή, έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα ως εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον διαγωνισμό και την πασαρέλα της Eurovision. Λέγοντας περίπου «τι είναι αυτό το πράγμα; Συμμετέχω εγώ με τη Ρωσία, αλλά είμαι Γερμανός και το τραγούδι το έχει γράψει ένας Έλληνας. Αυτό δεν είναι σωστό! Είναι δυνατόν ένας καλλιτέχνης να πηγαίνει με τη Γερμανία αλλά να έχει καταγωγή από αλλού;».

F8pouli

Με φόντο ένα πουλί – που θα ήθελε να είναι το «πουλί της επανάστασης» 


Προφανώς ο Νότης αγνοεί τη λέξη «παγκοσμιοποίηση» και επίσης αγνοεί ότι πλήθος καλλιτεχνών αλλά και ποδοσφαιριστών, γεννημένων ας πούμε στην Αφρική, εκπροσωπούν Ολλανδία, Σουηδία και Δανία.

Γενικώς ο Νότης θέλει να αγνοεί τα πάντα. Όπως Δημοκρατία. Όπως ατομικά δικαιώματα. Οπως ότι οι Αλβανοί έχτισαν όλα περίπου τα ολυμπιακά ακίνητα. Όπως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πάει λέγοντας.

Αθώος λόγω άγνοιας; Μπα καθόλου. Όπως έλεγε και ο Γούντι Αλεν: «Ποιον από τους δύο αγαπάς; Τον καλλιτέχνη ή τον άνθρωπο;». Δύο πρόσωπα στη συσκευασία του ενός. Ο Νότης των Τιράνων. Ο Νότης της Αθήνας. Ο Νότης του «ώπα ώπα» και ο Νότης του Γεωργίου Παπαδόπουλου και της χούντας των «σωτήρων» της 21ης Απριλίου. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Και για να ολοκληρώσω, παραφράζω πασίγνωστο και φιλολαϊκό άσμα που έχει πει ο ίδιος ο Νότης, το οποίο πάει κάπως έτσι:

«Άκου βρε φίλε να δεις τι κρίμα/για τα λεφτά της έπεσα θύμα/φιλότιμο δεν είχα στο στήθος μέσα/ ήμουνα ψεύτης δεν έχω μπέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου