Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΜΑΡΑΘΩΝ, Δ.Σ της 12.06.18: Τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων Ενωμένης Πολιτείας

Στέργιος Τσίρκας - Ενωμένη Πολιτεία

Τοποθετήσεις του δημοτικών συμβούλων της Ενωμένης Πολιτείας στο δημοτικό συμβούλιο της 12ης Ιουνίου του 2018.

Ο επικεφαλής της παράταξης κος Στέργιος Τσίρκας επανήλθε στις προτάσεις που είχε κάνει κατά το παρελθόν α) για την δημοτική συγκοινωνία και β) για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο εμπορικό κέντρο της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα, ζητώντας να μάθει την εξέλιξη των προτάσεων του. Ουδεμία απάντηση έλαβε.

Εισηγήθηκε και πέτυχε να ψηφιστεί στο συμβούλιο το αίτημα για τον επανακαθορισμό των ορίων του ΦΟΔΕΠΑΣΜ στο Κάτω Σούλι ύστερα από αίτημα που του είχε γίνει από σύλλογο της περιοχής.
Κατήγγειλε την προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να περάσει μία ακόμα διαγραφή χρέους άνω των πεντακοσίων (500) χιλιάδων ευρώ, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την συμπολίτευση η οποία αναγκάστηκε να αναβάλει το θέμα.

Η κα Ματίνα Μυλωνά κατήγγειλε την ολιγωρία της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει την απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο πριν ένα μήνα για τον ορισμό δικηγορικού γραφείου στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Γραμματικού θέτοντας ερωτηματικά για την καθυστέρηση ενός τόσου σοβαρού θέματος.
Απάντηση καμία !

Ο κος Κώστας Λάσκος επανήλθε ρωτώντας για τις χρήσεις γης στον Δήμο μας, θέμα σοβαρό που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο, ζητώντας παράλληλα να γίνει μια προσπάθεια για τον επανακαθορισμό των χρήσεων γης.
Αόριστη απάντηση !

Ο κος Χρήστος Στάμος αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια καθυστέρησης στην υλοποίηση της ανακατασκευής του γηπέδου Μαραθώνα ζητώντας διευκρινήσεις για τα αίτια.
Κατήγγειλε τον τρόπο διεξαγωγής διαφόρων event τα οποία γίνονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου χωρίς ο Δήμος να έχει εισπρακτικά οφέλη ή να επωφελούνται οι κοινωνικές του δομές από τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο κος Μανώλης Γεωργάτος εισηγήθηκε και ψηφίστικε ομόφωνα ο καθαρισμός του προχώματος και ο έλεγχος από τυχόν καταπατήσεις στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα μετά από σχετικό αίτημα του συλλόγου της περιοχής. Επίσης έθεσε ερώτημα για το τι γίνεται με την αποκατάσταση των Παιδικών Χαρών του Δήμου.
Απαντήθηκε ότι η λειτουργία δυο - τριών θα λειτουργήσουν μετά το καλοκαίρι.

Ο κος Βαγγέλης Σωτηρίου έθεσε ερώτημα για το πότε και γιατί δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης παρ΄ ότι εδώ και τρία χρόνια προβλέπεται προγραμματική σύμβαση στον προυπολογισμό του Δήμου με την περιφέρεια Αττικής ύψους 643.000 ευρώ.
Η απάντηση ήταν ότι όλη η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αναφέρθηκε σχετικά και με το τελευταίο event των μηχανοκινήτων στο θέμα της καθαριότητας μετά την αποχώρησή τους αφήνοντας πλήθος ελαστικών στο συγκεκριμένο σημείο.

Η κα Πόπη Πατεράκη στο συμβούλιο της ΚΕΔΜΑ ζήτησε τον απολογισμό των πεπραγμένων για τον ημιμαραθώνιο που έγινε και ο οποίος φέτος είχε τις λιγότερες συμμετοχές από όλες τις χρονιές.
Έθεσε ερώτημα και ζήτησε διευκρινήσεις για την μετονομασία της ταμπέλας εισόδου στο Πολιτιστικό Πάρκο της Νέας Μάκρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου