Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μπιμπιάνα Στέινχαουζ: Η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα της Bundesliga

Μπιμπιάνα Στέινχαουζ: Η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα της Bundesliga
Η 38χρονη αξιωματικός της γερμανικής αστυνομίας έριξε ένα ακόμη αντρικό κάστρο – Η μοναδική γυναίκα που έχει σφυρίξει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
«Συγχαρητήρια για το πρώτο παιχνίδι στην Μπουντεσλίγκα. Τα πήγες μια χαρά». Λίγα λεπτά αφότου η Μπιμπιάνα Στείνχαουζ σφύριξε για τελευταία φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου ο Φρανκ Ριμπερί ήταν από τους πρώτους που «έτρεξαν» να συγχαρούν την 38χρονη ρέφερι η οποία έγραψε ιστορία το απόγευμα της Κυριακής, όντας η πρώτη γυναίκα διαιτητής στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.




Ο Γάλλος επιθετικός της Μπάγερν δεν ήταν ο μόνος που συνεχάρη την Στέινχαουζ, καθώς είχαν προηγηθεί οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες της, Χέρτα Βερολίνου και Βέρντερ Βρέμης με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 1-1.
«Απόλαυσα πραγματικά το παιχνίδι, αλλά νιώθω ανακουφισμένη που τελείωσε κι από αύριο θα επιστρέψω στη φυσιολογική μου ζωή και καθημερινότητα», παραδέχθηκε η 38χρονη ρέφερι μετά το τέλος του αγώνα δείχνοντας ότι κι η ίδια είχε κουραστεί από το «θόρυβο» που είχε σηκώσει το ντεμπούτο της στην Μπουντεσλίγκα.



Από τον Ίκερ Κασίγιας μέχρι την UEFA, όλος η κοινωνία του ποδοσφαίρου έστελνε μηνύματα συμπαράστασης στην Στέινχαουζ, η οποία τα πήγε εν τέλει περίφημα και χρειάστηκε να δείξει μια μόλις κίτρινη κάρτα σε ένα ματς χωρίς τη δύσκολη φάση.

Η γερμανίδα ρέφερι από το 2007 διεύθυνε αγώνες της Β’ κατηγορίας και μετά από μια δεκαετία (αφού είχε πάρει σπουδαία ματς σε διεθνές επίπεδο στο γυναικείο ποδόσφαιρο) «προβιβάστηκε» στην Bundesliga και πλέον απομένει να τη δούμε και σε αγώνες του Champions League.



Ίσως όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να οριστεί σε αγώνα της Χόφενχαϊμ, στον οποίο θα αγωνίζεται κι ο Κερέμ Ντεμιρμπάι. Ο νυν παίκτης της Χόφενχαϊμ το 2015 αγωνίζονταν στην Φορτούνα Κολωνίας στη Β’ κατηγορία και στον αγώνα που είχε διαιτητεύσει η Στέινχαουζ διαφωνώντας με την απόφαση της, γύρισε και της είπε: «οι γυναίκες δεν έχουν καμία θέση στο ανδρικό ποδόσφαιρο».



Ο Ντεμιρμπάι αποβλήθηκε, τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές, χρειάστηκε να παραστεί ως διαιτητής σε αγώνες Κ17 γυναικείου ποδοσφαίρου, αφού φυσικά είχε ζητήσει τόσο προσωπικά όσο και δημόσια συγνώμη από την Στέινχαουζ.



Κι αν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο το μεσημέρι της Κυριακής λογικό είναι να είχαν την περιέργεια για το τι ματς θα δουν με γυναίκα διαιτητή, υπήρχε κι ένας «φίλαθλος» που είχε τη δική του αγωνία.

Ο λόγος για πρώην διεθνή Άγγλο διαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο είναι και επίσημα ζευγάρι με την Μπιμπιάνα. Πρώην αστυνομικός, πρώην διαιτητής, ε, λογικό ήταν να είχε άγχος αλλά όντας στις κερκίδες μπορούσε να πιει και την μπυρίτσα του όπως βλέπετε και στη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου