Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Γαλλία: Το 38% των πολιτών δεν ξέρουν το όνομα του πρωθυπουργού τους

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο, η δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των Γάλλων γυρίζει την πλάτη στην πολιτική του Μακρόν
Κι όμως! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, σχεδόν τέσσερις στους δέκα Γάλλους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο πρωθυπουργός της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.




Συγκεκριμένα, το 38% των Γάλλων δεν ξέρουν το όνομα του πανύψηλου κυρίου που έχει αναλάβει το πρωθυπουργικό αξίωμα της χώρας. «Εντουάρ; Ποιος;». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε πάνω από το 1/3 των Γάλλων πολιτικών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, η οποία έδειξε πως, ο γενειοφόρος Εντουάρ Φιλίπ, μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός τους, όμως αυτοί δεν το γνωρίζουν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το ινστιτούτο «Odoxa» για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Figaro» και του δικτύου «France Info». 
Για τον πρώην δήμαρχο της Χάβρης, τα αποτελέσματα δείχνουν πάντως, εμμέσως πλην σαφώς, ότι, ο 39χρονος πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, μάλλον τον έχει επισκιάσει.

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο, η δημοσκόπηση δείχνει πως η πλειοψηφία των Γάλλων γυρίζει την πλάτη στην πολιτική του Μακρόν. Το 46% των Γάλλων επικροτεί την πολιτική των Παρισίων, ενώ το 53% εμφανίζεται αρνητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου