Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Διευθυντής Στρατιωτικής Ακαδημίας: "Ρατσιστές... πάρτε δρόμο!"

«Εάν δεν είστε ικανοί να συμπεριφέρεστε σε κάποιο πρόσωπο άλλης φυλής ή άλλου χρώματος στο δέρμα με αξιοπρέπεια και σεβασμό, τότε πρέπει να φύγετε» είπε απευθυνόμενους στους σπουδαστές ο πτέραρχος Τζέι Σιλβέρια, ο διευθυντής της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κολοράντο
«Πάρτε δρόμο!»: Ο διευθυντής μιας στρατιωτικής ακαδημίας στις ΗΠΑ δεν μάσησε τα λόγια του όταν ανακάλυψε περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς στο εκπαιδευτικό συγκρότημα με το βίντεο της ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον των σπουδαστών να κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου.




«Εάν δεν είστε ικανοί να συμπεριφέρεστε σε κάποιο πρόσωπο άλλης φυλής ή άλλου χρώματος στο δέρμα με αξιοπρέπεια και σεβασμό, τότε πρέπει να φύγετε» είπε απευθυνόμενους στους σπουδαστές ο πτέραρχος Τζέι Σιλβέρια, ο διευθυντής της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κολοράντο Σπρινγκς, στο Κολοράντο (δυτικές ΗΠΑ).

«Εάν δεν είστε ικανοί να αντιμετωπίζετε τον άλλο με αξιοπρέπεια και σεβασμό, να του δίνετε!» συμπλήρωσε σε αυτήν την ομιλία που βιντεοσκοπήθηκε από την ακαδημία και το βίντεο της οποίας αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.

Επική αντίδραση διευθυντή στρατιωτικής ακαδημίας: Ρατσιστές... πάρτε δρόμο!Πέντε Αφροαμερικανοί σπουδαστές σε προπαρασκευαστικό έτος στην σχολή, απ’ όπου αποφοιτούν οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, βρήκαν τη Δευτέρα προσβλητικά μηνύματα ρατσιστικού περιεχομένου στον κοιτώνα τους. Ο ένας εξ αυτών ανήρτησε στο Facebook μια φωτογραφία από τον πίνακα των ανακοινώσεων στο δωμάτιό τους όπου άγνωστοι είχαν γράψει: «να πας σπίτι σου, Νέγρε». Οι γονείς των σπουδαστών ειδοποίησαν τη διεύθυνση της σχολής.

Την Πέμπτη, ο διευθυντής της ακαδημίας κάλεσε το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές να τους μιλήσει την ώρα του γεύματος. Τους υπενθύμισε ότι «αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν έχει καμία θέση ούτε στις προπαρασκευαστικές τάξεις, ούτε στην ακαδημία, ούτε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ».

Η θυελλώδης ομιλία του διευθυντή έτυχε θερμής υποδοχής σήμερα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αποσπάσματά της μεταδόθηκαν από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Συμφωνώ, ο ρατσισμός δεν έχει θέση μεταξύ των στρατιωτικών μας ή στην χώρα μας» ήταν το tweet που έστειλε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Όπως έγραψε τοπική εφημερίδα, ένας ύποπτος έχει αναγνωριστεί έπειτα από ανάλυση του γραφικού του χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου