Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Βούλιαξε το φλεγόμενο σκάφος γιατρού έξω από το λιμάνι της Μυκόνου

Βούλιαξε το φλεγόμενο σκάφος γιατρού έξω από το λιμάνι της Μυκόνου
Άγνωστη η αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς - Πρόκειται για θαλαμηγό μήκους 15 μέτρων - Κατά πληροφορίες νοικιαζόταν σε τουρίστες προς 700-800 ευρώ την ημέρα
Βυθίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το σκάφος που τυλίχθηκε στις φλόγες έξω από το λιμάνι της Μυκόνου.





Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την μήκους 15 μέτρων θαλαμηγό «My Way» Ferreti που ανήκει σε γνωστό οδοντίατρο από την Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ξέσπασε η φωτιά εντός του σκάφους βρισκόταν ο ιδιοκτήτης Κ. Δράκος και ένα μέλος του πληρώματος. Και οι δύο πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν σώοι από πλωτό του Λιμενικού.



Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο protothema.gr ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο, που προκλήθηκε από πιθανή έκρηξη στο μηχανοστάσιο, και λίγο μετά το σκάφος άρχισε να φλέγεται. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, δεν τέθηκαν σε λειτουργία τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει η θαλαμηγός στο μηχανοστάσιό της (fire sprinkler system) που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την εξάπλωση της φωτιάς. Αυτή τη στιγμή, ο ιδιοκτήτης του σκάφους βρίσκεται στο λιμεναρχείο Μυκόνου και δίνει κατάθεση για τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος νοικιαζόταν σε τουρίστες έναντι 700-800 ευρώ τη μέρα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό που μετακινούν το φλεγόμενο σκάφος στο νέο λιμάνι της Μυκόνου, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες να σβήσουν οι φλόγες με κάθε διαθέσιμο μέσο. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου