Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Στις ισοπεδωμένες περιοχές από τον τυφώνα «Ίρμα» ο Εμανουέλ Μακρόν

Μετά τη Γουαδελούπη, ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στον Άγιο Βαρθολομαίο και τον Άγιο Μαρτίνο. Aύριο θα επιστρέψει στην Γουαδελούπη για να βρεθεί στο πλευρό των πλημμυροπαθών
«Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι η προτεραιότητά μας και τα μέσα υπάρχουν»,έσπευσε να διαβεβαιώσει σήμερα από τη Γουαδελούπη ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι η κυβέρνηση του κάνει τα πάντα για την ανακούφιση των πληγέντων από το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα "Ιρμα".



Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνησή του έχει στήσει «μία από τις μεγαλύτερες αερογέφυρες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» (ανάμεσα στον Αγιο Μαρτίνο και τη Γουαδελούπη ) για την αποστολή των ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε ότι, 1.900 δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί στον  Άγιο Μαρτίνο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι  η πρόσβαση σε πόσιμο νερό είναι «ένα από τα βασικά προβλήματα των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί από τον τυφώνα. Επιπλέον, τόνισε πως,σε μια εβδομάδα,η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί στις πληγείσες περιοχών».

«Η γαλλική κυβέρνηση απάντησε με συνέπεια σε όλη αυτή την κρίση», είπε ο Μακρόν σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τους Γάλλους που είχαν κατηγορήσει δριμύτατα την κυβέρνησή του για αδράνεια .

Από την Γουαδελούπη, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε επίσης την «αλληλεγγύη» του προς τα θύματα του τυφώνα Irma επισημαίνοντας πως, όλη η Γαλλία είναι στο πλευρό σας.

«Συνολικά έντεκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία από τον τυφώνα Ίρμα, πολλοί είναι οι τραυματίες όπως και οι αγνοούμενοι», δήλωσε ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας.

Μετά τη Γουαδελούπη, ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στον Άγιο Βαρθολομαίο και τον Άγιο Μαρτίνο. Aύριο θα επιστρέψει στην Γουαδελούπη για να βρεθεί στο πλευρό των πλημμυροπαθών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου