Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Βουλευτής εκβίαζε έμπορο και του πήρε... 4 τόνους σουτζούκι!

Βουλγαρία: Βουλευτής εκβίαζε έμπορο και του πήρε... τέσσερις τόνους σουτζούκι!
Έλεγε ότι ήταν για τον πρωθυπουργό, όμως ο Μπόικο Μπορίσοφ δεν γεύτηκε ούτε μπουκιά...
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ένας βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Βουλγαρίας, ο οποίος εκβίασε έναν έμπορο από το Ντόμπριτς και του απέσπασε τέσσερις τόνους... αλλαντικά, που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό της χώρας.




Ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή και επιχειρηματία Γίφκο Μαρτίνοφ, 51 ετών, και ο τελευταίος την αποποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση αυτή.

«Όσο γελοίο κι αν ακούγεται, από το 2012 του δόθηκαν 4.000 κιλά σουτζούκι αξίας 45.000 λέβα (περίπου 23.000 ευρώ), ο ένας τόνος μετά τον άλλο, σε τέσσερις παρτίδες. Τα αλλαντικά ήταν φτιαγμένα με ειδική συνταγή, με βάση το κρέας ελαφιού, επειδή υποτίθεται ότι προορίζονταν για τον πρωθυπουργό αυτοπροσώπως» είπε ο Τσατσάροφ.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πάντως ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ δεν γεύτηκε ούτε μπουκιά από το εκλεκτό έδεσμα.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον έμπορο αυτό "να στηρίξει με αυτόν τον τρόπο τη δράση του κόμματος Gerb", απειλώντας τον ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα κινδύνευε η επιχείρησή του. Ο έμπορος αναγκάστηκε μάλιστα να αγοράσει έπιπλα για τα γραφεία του κόμματος, ωστόσο αυτά βρέθηκαν τελικά να κοσμούν το γραφείο του βουλευτή.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Μαρτίνοφ ασκούσε επίσης πιέσεις στον εισαγγελέα του Ντόμπριτς και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της πόλης, για να του δείχνουν εύνοια απέναντι σε άλλους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου