Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Απολύθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Γ. Σμέρος!!!

Απολύθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Γ. Σμέρος!!!
Πρώτη δημοσίευση: 06.04.2017
Την απόλυση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Λαυρεωτικής, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, με λιτή ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς.
 Η δημοσιευμένη απόφαση του δημάρχου δεν περιέχει καμία απολύτως διευκρίνιση για τους λόγους της απόλυσης, αφήνοντας περιθώρια για εικασίες και σχόλια που δεν τιμούν τον πρώην πλέον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο οποίος είναι παλαιό πολιτικό και διοικητικό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.




Την θολή εικόνα των γεγονότων ήρθε να επιβαρύνει ανακοίνωση του ιδίου του κ. Σμέρου, ο οποίος καταγγέλλει παραβίαση του γραφείου του, στον Δήμο, πριν την επίσημη παράδοση των καθηκόντων του, αλλά και αλληλογραφία σχετικά με δωρεά του εφοπλιστή κ. Μαρτίνου που αφορούσε τον εξοπλισμό του γραφείου, του κ. Σμέρου στον Δήμο.

Ο ΑΤΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σμέρο και αναζήτησε πληροφορίες σχετικές με τους λόγους της απόλυσης, καθώς και με τις αναφορές περί παραβίασης του γραφείου του αλλά και της εμπλοκής της δωρεάς του κ. Μαρτίνου.

Ο κ, Σμέρος εξήγησε λεπτομερώς τους λόγους της ρήξις των σχέσεων του με τον Δήμαρχο κ. Λουκά και των συζητήσεών τους περί οικειοθελούς παραίτησης του από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέως. λόγους που θα περιμένουμε να ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Σμέρος σε επόμενη και εντός της προσεχούς εβδομάδας ημερομηνίας, όπως υποσχέθηκε.  Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, ενώ αναμενόταν η συναινετική διακοπή της συνεργασίας των δύο αντρών, ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να αλλαχθεί η κλειδαριά του γραφείου του κ. Σμέρου, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε την απόλυσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Σμέρο, η εμπλοκή της δωρεάς του κ. Μαρτίνου (επίπλωση του γραφείου του κ. Σμέρου στον Δήμο), έγινε γιατί ο Δήμος δεν έχει αποδεχτεί επισήμως, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την δωρεά και η έλλειψη σχετικής απόφασης, ίσως να είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από το γραφείο του εξοπλισμού, ενώ ο σκοπός της δωρεάς αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον εξοπλισμό του συγκεκριμένου γραφείου.

Πριν οδηγηθούμε σε συμπεράσματα που ενδεχομένως αδικούν την μία από τις δύο πλευρές, θα περιμένουμε νέες σχετικές ανακοινώσεις, τις οποίες θα δημοσιοποιήσουμε.

Απόφαση Δημάρχου απόλυσης και αποδεικτικό (24-03-2017)
Έγγραφο στον Δήμο Λαυρεωτικής για την διάνοιξη του γραφείου μου (24-3-2017)
Επιστολή-αίτημα προμήθειας επίπλων γραφείου Γ.Γ.Δήμου στον κ. Μαρτίνο (03-04-2016)
Επιστολή κ. Μαρτίνου προς τον Δήμο, για αποδοχή δωρεάς (20-04-2016)

www.attikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου