Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Αρτέμιδα: Διαμεσολάβηση του Συμπαραστάτη για την αξιοποίηση των παραλιών;

Αρτέμιδα: Διαμεσολάβηση του Συμπαραστάτη για την αξιοποίηση των παραλιών;
Διαμεσολάβηση του Συμπαραστάτη για καθαρισμό παραλίας (από φύκια) και για αδικαιολόγητη καθυστέρηση καθορισμού των διαδικασιών σχετικά με την απευθείας παραχώρηση στους ΟΤΑ Α’
βαθμού παραλιακών χώρων για εναπόθεση ομπρελών, καθισμάτων και ξαπλωστρών για τους λουόμενους, με μίσθωση (αντάλλαγμα)




Υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην απευθείας παραχώρηση στους ΟΤΑ Α’ βαθμού των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, αναψυκτήρια, κλπ και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης της παραλίας σε τρίτους.
Αυτή η "παραχώρηση" έπρεπε να τακτοποιείται μεμονωμένα και κατά περίπτωση, ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοικήσεως προκειμένου να διασφαλισθεί και η κατά προορισμό χρήση του ως κοινόχρηστου αγαθού», οπότε θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί αποτελεσματικά και νόμιμα το πρόβλημα που εδώ και δυο χρόνια έχει ανακύψει.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προδιαγράφονται τα ίδια αρνητικά για τα δικαιούμενα παραχώρησης χρήσης ΚΥΕ παραλιακών χώρων, αφού εδώ και καιρό τρέχει η καλοκαιρινή – τουριστική περίοδος και δεν έχουν καν ενημερωθεί για το καθεστώς που θα ισχύσει και προφανώς δεν έχουν ξεκινήσει οι όποιες διαδικασίες.

Η παραπάνω κατάσταση καταγράφεται ως κακοδιοίκηση και στρέφεται σε βάρος της τοπικής οικονομίας, αλλά και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, με τους ενδιαφερόμενους πολίτες να στρέφονται διαμαρτυρόμενοι κατά της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Υπηρεσιών οι οποίες όμως αδίκως υφίστανται την βάσανο της κριτικής, ως εγγύτερη τοπική Αρχή, η οποία όμως δεν κατέχει το επί του θέματος «τεκμήριο της αρμοδιότητας».

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις του Συμπαραστάτη, κ. Χρ.Ποθουλάκη:

2 σχόλια:

  1. Πανταχού παρών αυτός ο Ποθουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΕΤΤΗΣ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ.ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΑΠΕΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΥΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΚΛΕΦΤΗ Κ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Κ ΕΛΕΓΧΟ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ,ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ 73ΨΗΦΟΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΑΠΑΤΕΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου