Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ποια είναι η άγνωστη κόρη που έκανε ο Steve Jobs στα 23

Ποια είναι η άγνωστη κόρη που έκανε ο Steve Jobs στα 23
Ποια είναι η άσημη κόρη του Steve Jobs την οποία στην αρχή ο πατέρας της δεν ήθελε αλλά μετά από τεστ πατρότητας αναγκάστηκε να αποδεχτεί;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Steve Jobs συνάντησε στο Λύκειο της Chrisann Brennan. Ήταν το 1972. Η Chrissan έμεινε έγκυος όταν ο Jobs ήταν 23 ετών και στις 17 Μαΐου του 1978 γεννήθηκε σε μία αγροτική κοινότητα του Όρεγκον η κόρη τους, με τον Jobs να είναι απών. Πήγε λίγες μέρες αργότερα για την ονοματοδοσία και έφυγε πάλι.




"Δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με αυτήν ή με εμένα" θα πει χρόνια μετά η Chrisann.
O Jobs για χρόνια αρνούνταν ότι η Lisa ήταν κόρη του υποστηρίζοντας στα δικαστήρια ότι ήταν στείρος, έτσι άφησε την Crhisann να μεγαλώσει μόνη της την Lisa.
jobs_lisa.JPG
Παρ' όλα αυτά ο Jobs ονόμασε τον πρώτο του υπολογιστή "Lisa" υποστηρίζοντας ότι το όνομα δεν είχε καμία σχέση με την κόρη του. Σύμφωνα μάλιστα με τους υπαλλήλους της Apple το όνομα "LISA" προέκυψε από τις λέξεις "Local Integrated System Architecture".
"Δημιούργησε το ακρωνύμιο για να μην του πει κανείς ότι ονομάτισε τον υπολογιστή από την κόρη του" θα πει χρόνια μετά η Andrea Cuningham, η οποία βοήθησε την Apple να λανσάρει το 1984 τα Macintosh.
Αργότερα και ο ίδιος ο Jobs παραδέχτηκε στον βιογράφο του Walter Isaacson ότι πίσω από το όνομα του πρώτου υπολογιστή που κατασκεύασε "προφανώς και ήταν η κόρη μου".
Η Κομητεία του San Mateo μήνυσε το Jobs και τον ανάγκασε σε τεστ πατρότητας για να αναλάβει τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην κόρη του.
Σύμφωνα με το test ο Jobs κατά 94,41% ήταν ο ο πατέρας.
steve_jobs.JPG
Το δικαστήριο τον ανάγκασε να πληρώνει μηνιαία διατροφή ύψους 385 δολαρίων για την ανατροφή του παιδιού με τον ίδιο τον Jobs να αυξάνει το ποσό αργότερα στα 500 ευρώ το μήνα.
Ο Jobs πλήρωσε το πανεπιστήμιο της κόρης του ενώ αγόρασε σε αυτή και την μητέρα της σπίτι, ώστε να μην μένουν πια στο ενοίκιο.
Η Lisa πρώτη φορά συνάντησε τον πατέρα της το 1986.
"Ο πατέρας μου ήταν πλούσιος και γνωστός και αργότερα όταν τον έμαθα και πήγαμε διακοπές μαζί και ζήσαμε μαζί για κάποια χρόνια γνώρισα έναν διαφορετικό λαμπερό κόσμο" θα πει το 2008 στο περιοδικό Vogue η Lisa Brennan Jobs.
Στο Λύκειο η Lisa άλλαζε το όνομά της σε Lisa Nicole Brennan-Jobs ενώ το 2000 αποφοίτησε από την σχολή δημοσιογραφίας του Harvard. Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος και συγγραφέας.
"Εύχομαι να το είχα αντιμετωπίσει διαφορετικά αλλά δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου τότε ως πατέρα", ανέφερε ο Jobs για την κόρη του στην αυτοβιογραφία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου