Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αυτό το ρολόι αξίζει ένα εκατομμύριο και είναι φτιαγμένο από... τυρί!

Αυτό το ρολόι αξίζει ένα εκατομμύριο και είναι φτιαγμένο από... τυρί!
Πρωτοποριακή τεχνολογία, καινοτόμα υλικά, επαναστατικοί μηχανισμοί είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των πολυτελών ρολογιών που δικαιολογούν βέβαια και το υψηλό τους κόστος.
Υπάρχει όμως και ένα ρολόι το οποίο κοστίζει 1 εκατομμύριο ευρώ και είναι κατασκευασμένο από... τυρί!




Μάλιστα, το υλικό αυτό αποτελεί μέσο διαμαρτυρίας της εταιρείας για τον «χαλαρό» τρόπο με τον οποίο οι ελβετικές εταιρείες σφραγίζουν τα προϊόντα τους με τον τίτλο «Swiss Made».
cheese-one
Έτσι λοιπόν κατασκεύασε ένα ρολόι που σίγουρα είναι ελβετικό, καθώς περιέχει μόνο ελβετικής προέλευσης εξαρτήματα, όπως λουράκι από δέρμα αγελάδας και τυρί!
cheese2
Η εταιρεία δημιούργησε ένα ειδικό συνθετικό υλικό, στο οποίο έχει αναμειχθεί και τυρί Vacherin Mont d'Or, προκειμένου να κατασκευάσει την κάσα του ρολογιού, αντιδρώντας στο γεγονός ότι το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει στις ελβετικές εταιρείες να σφραγίζουν τα προϊόντα τους με το χαρακτηριστικό «Swiss Made», έστω κι αν μόνο το 60% των εξαρτημάτων τους κατασκευάζονται εκεί.
Ο οίκος που έφτιαξε το ρολόι από τυρί (το οποίο και ονόμασε Swiss MadWatch, δηλαδή, Ελβετικό Τρελό Ρολόι) αποφάσισε να αφαιρέσει από τα προϊόντα του τη σφραγίδα «Swiss Made», παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, τα προϊόντα του είναι κατά 95% ελβετικά και ανακοίνωσε ότι μέρος των εσόδων από το ρολόι θα διατεθεί σε ταμείο για την ενίσχυση ανεξαρτήτων Ελβετών ωρολογοποιών...
watch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου