Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

5 και 1 ενδείξεις ότι χρειάζεστε επειγόντως διακοπές

5 και 1 ενδείξεις ότι χρειάζεστε επειγόντως διακοπές
Ελέγξτε τα σημάδια και δείτε σε τι κατάσταση βρίσκεστε! Η αλήθεια είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε πού και πού μικρά διαλείμματα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, τόσο το καλοκαίρι,
που οι ηλιόλουστες ημέρες και οι υψηλές θερμοκρασίες μας κάνουν να σκεφτόμαστε μόνο την παραλία και τη χαλάρωση, όσο και τον χειμώνα, που προτιμότερο θα ήταν ένα ταξιδάκι στα χιόνια, παρά ο φόρτος του γραφείου.
Το στρες που βιώνουμε κατά την διάρκεια του έτους, δεν οδηγεί μόνο στο σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης (burnout), αλλά συνδέεται επίσης με τις στομαχικές διαταραχές, τις διαταραχές του ύπνου, τους συχνούς πονοκεφάλους και άλλα πολλά.

Πρέπει λοιπόν να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να οργανώσουμε έστω και μια σύντομη απόδραση σε κάποιο κοντινό προορισμό, ώστε να γεμίσουμε ξανά τις μπαταρίες μας και να επιστρέψουμε με περισσότερη όρεξη και δύναμη στις υποχρεώσεις μας.

Δείτε παρακάτω τα έξι σημάδια που φανερώνουν πως θέλετε διακοπές άμεσα!

Μεγαλοποιείτε τα πάντα
Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει λάθη, όμως τα λάθη, είτε τα δικά μας, είτε των άλλων, είναι ανθρώπινα, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Όταν ένα μικρό λάθος μάς επηρεάζει ψυχολογικά όσο και μια... επικείμενη καταστροφή του κόσμου και οποιοδήποτε ζήτημα προς επίλυση μοιάζει βουνό, πρέπει να βρούμε τρόπους να αποφορτιστούμε και οι διακοπές είναι το ιδανικό μέσο για να πετύχουμε αυτό το σκοπό.

Σας ρωτούν συνέχεια εάν αισθάνεστε καλά
Οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, όπως η οικογένεια και οι συνάδελφοί μας, μπορεί να παρατηρήσουν τα πρώτα σημάδια κούρασης και στρες πολύ πριν από εμάς. Εάν σας κάνουν συχνά ερωτήσεις όπως «Είσαι καλά;» και «Συμβαίνει κάτι;» ή σας επισημαίνουν συνεχώς ότι μοιάζετε κουρασμένοι, μάλλον το στρες έχει διαρρεύσει στην καθημερινότητά σας.

Κάνετε πολλά λάθη
Το χρόνιο στρες αποτελεί μία από τις συνηθέστερες αιτίες των απογοητευτικών εργασιακών επιδόσεων. Ειδικότερα, εάν αυτήν την περίοδο τρέχει κάποιο σημαντικό project, είτε στη δουλειά σας, είτε σε κάποιο άλλο τομέα της ζωής σας, καλό είναι να προλάβετε λάθη που θα σας στοιχίσουν ακριβά στο μέλλον.

Έχει βγει ο κυνισμός σας στην επιφάνεια
Βαριέστε τα πάντα, δεν σας ενθουσιάζει τίποτα και δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά μια θετική σκέψη που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη μέρα σας λίγο πιο ευχάριστη ή έστω ανεκτή. Αυτή η στάση είναι χαρακτηριστική όταν νιώθουμε υπερβολικά πιεσμένοι και χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα.

Πονάτε παντού
Οι πόνοι στην πλάτη, οι συχνοί πονοκέφαλοι και το αίσθημα πίεσης στα μάτια είναι μερικά μόνο από τα κλασικά ψυχοσωματικά συμπτώματα του στρες. Όταν το σώμα σας «φωνάζει» οφείλετε να το ακούσετε και όχι να το αφήνετε να υποφέρει.

Το ρίχνετε συχνά στο ποτό
Αρκετοί άνθρωποι στρέφονται στο αλκοόλ ή σε άλλους ανθυγιεινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του στρες. Σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν τέτοιες συμπεριφορές, αντιθέτως μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα. Για παράδειγμα, η υπερκατανάλωση αλκοόλ θα οδηγήσει την επόμενη ημέρα σε ένα ανυπόφορο hangover, ενώ η υπερφαγία θα φέρει παραπανίσια κιλά, και επομένως νεύρα ή ενοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου