Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

5 συλλήψεις από εφόδους της ΕΛΑΣ σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων

Πέντε συλλήψεις μετά από εφόδους της ΕΛΑΣ σε σπίτια και άνοιγμα θυρίδων για το κύκλωμα των Ρομά
Συνελήφθησαν οι άλλοι δύο αρχηγοί που διέφευγαν - Βρέθηκαν κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών
Νέα δυναμική φαίνεται να αποκτά η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τη δικογραφία για τη συμμορία των Ρομά μέλη της οποίας - σύμφωνα με τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν - είχαν διαρρήξει εκατοντάδες πολυτελή σπίτια την τελευταία πενταετία με λεία μετρητά και ακριβά κοσμήματα.




Κατά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και δύο που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο.
Οι πρώτες συλλήψεις για την υπόθεση αυτή είχαν έγιναν αρχές Νοεμβρίου και μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας. Μάλιστα, ο εν λόγω κατηγορούμενος μετά την απολογία του για κακουργηματικές πράξεις, είχε κριθεί προφυλακιστέος και το προσεχές διάστημα αναμένεται να κριθεί το αίτημα αποφυλάκισης τους. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας αστυνομικοί και κοσμηματοπώλες ελέγχονται για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο κύκλωμα.

Τώρα, για την υπόθεση αυτή συνεχίζεται η ανάκριση από τους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν εντολή να γίνουν έφοδοι σε σπίτια εμπλεκομένων στην υπόθεση, αξιοποιώντας στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν συγκεντρώσει.

Κατά πληροφορίες, οι ανακριτές εντόπισαν τραπεζικές θυρίδες σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών στις πέντε από τις έξι πόλεις που έγιναν οι έφοδοι σε σπίτια εμπλεκομένων. Σε αυτές τις θυρίδες εκτιμήθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά από τις κλοπές.

Έτσι, με εντολή των δυο ανακριτών, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν τις εφόδους σε μια συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα παράλληλα σε έξι περιοχές της Ελλάδας: Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια. Οι αστυνομικοί προχώρησαν μάλιστα στο άνοιγμα και τραπεζικών θυρίδων.

Κατά τις εφόδους και το άνοιγμα των θυρίδων εντοπίστηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, ρολόγια, λίρες μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παράλληλης επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθησαν δύο άνδρες που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά και άλλα τρία άτομα με περιφερειακούς ρόλους. Πριν από λίγες ημέρες είχε συλληφθεί και ο τρίτος εκ των αρχηγών που διέφευγε. Τα κατασχεθέντα μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Κατά τη δικογραφία η συμμορία έχει διαπράξει πάνω από 30 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου