Οι συμμετέχοντες ανέφεραν τα τρόφιμα που κατανάλωναν, καθώς και την ποσότητα αυτών για διάστημα 24 ωρών, και η συνέντευξη επαναλήφθηκε για μια δεύτερη, όχι συνεχόμενη ημέρα, παρέχοντας έτσι πληροφορίες δύο ημερών για τη διατροφική πρόσληψη του κάθε συμμετέχοντα. Χρησιμοποιήθηκαν τα διατροφικά δεδομένα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για την εκτίμηση του περιεχομένου, κάθε είδους καταναλισκόμενου τροφίμου, σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Εκείνη την εποχή η μελέτη είχε διενεργήσει μια βάση δεδομένων για τον προσδιορισμό του περιεχομένου των φυτικών τροφίμων που δεν ήταν διαθέσιμα στα δεδομένα της έρευνας NHANES πριν το 2004.
Ωστόσο, διατροφικές συνήθειες που παρατηρούνται το 2003-04 είναι πιθανό να είναι παρόμοιες με τις σημερινές, δεδομένου ότι οι διατροφικές προτιμήσεις και οι διατροφικές συνήθειες δεν αλλάζουν εύκολα. Οι ερευνητές του τμήματος (ERS), κατέγραψαν την ατομική κατανάλωση λαχανικών από όλες τις πηγές – ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά, πιάτα από αναμεμιγμένα λαχανικά, όπως, σούπες, μαγειρευτά φαγητά και ζυμαρικά, χυμούς, σάλτσες κλπ., και εκτίμησαν τη συνολική πρόσληψη λαχανικών, μετρημένη σε φλιτζάνια. Επειδή οι Αμερικανοί κάνουν συχνά αρκετά διαφορετικές επιλογές όταν τρώνε έξω, εξετάστηκαν τα πρότυπα κατανάλωσης λαχανικών για τα τρόφιμα που παρασκευάζονται στο σπίτι σε σχέση με εκείνα τα τρόφιμα που παρασκευάζονται εκτός σπιτιού.
Τα τρόφιμα χωρίστηκαν σύμφωνα με τον τρόπο παρασκευής τους. Έτσι, ένα σάντουιτς παρασκευασμένο στο σπίτι, το οποίο θα πάρουμε στη δουλειά για το μεσημεριανό μας γεύμα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα σπιτικό φαγητό, ενώ μια πίτσα εστιατορίου με κατ ‘οίκον παράδοση, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρασκευή εκτός σπιτιού. Εξετάστηκαν οι επιδράσεις διαφόρων ειδών καταναλισκόμενων λαχανικών, ως προς τη πρόσληψη θερμίδων, το νάτριο, και τις φυτικές ίνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου