Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ισπανία: Έρευνα για το αν διέμεινε ο Κουλιμπαλί στη χώρα

Αμεντί Κουλιμπαλί
Το διάστημα μεταξύ 30 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου 
Ερευνάται το ενδεχόμενο διαμονής στη χώρα του Κουλιμπαλί, της συντρόφου του Χαγιάτ Μπουμεντιέν και ενός «τρίτου προσώπου που θα μπορούσε να την έχει βοηθήσει
προκειμένου να μεταβεί στη Συρία».
Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε η ισπανική δικαιοσύνη σήμερα προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για το ενδεχόμενο ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ένας εκ των τριών τζιχαντιστών που σκόρπισε το θάνατο στο Παρίσι, να επισκέφθηκε και να παρέμεινε για σύντομο χρονικό διάστημα στην Ισπανία, σύμφωνα με μία δικαστική πηγή.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής Ελόι Βελάσκο του Ανώτατου Δικαστηρίου θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διαμονής στη χώρα του Αμεντί Κουλιμπαλί, της συντρόφου του Χαγιάτ Μπουμεντιέν και ενός «τρίτου προσώπου που θα μπορούσε να την έχει βοηθήσει προκειμένου να μεταβεί στη Συρία» εξήγησε σήμερα η πηγή αυτή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Μαδρίτη εξειδικεύεται στην έρευνα και εξιχνίαση περίπλοκων υποθέσεων, ιδίως υποθέσεων τρομοκρατίας. Ο φάκελος της έρευνας, που είχε αρχικά διεξάγει η αντιτρομοκρατική αστυνομία, σε συνεργασία με τη Γαλλία, διαβιβάστηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο με τη σειρά του αποφάσισε να ξεκινήσει δικαστική έρευνα.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί που φέρεται να σκότωσε έναν αστυνομικό την 8η Ιανουαρίου κι έπειτα τέσσερις Εβραίους σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι την 9η Ιανουαρίου, ενδέχεται να είχε επισκεφθεί τη Μαδρίτη το διάστημα μεταξύ 30 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, ενώ συνοδευόταν από άλλο ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί, όπως μετέδωσε σήμερα η εφημερίδα Vanguardia, επικαλούμενη πληροφορίες από πηγές των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί πως η επίσκεψη στη Μαδρίτη της συντρόφου του Μπουμεντιέν είναι ήδη γνωστή, όμως η ενδεχόμενη παραμονή της στην ισπανική πρωτεύουσα για τρεις ημέρες αποτελεί ένα καινούργιο στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου