Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Οι αδελφοί Κουασί δεν ήταν πολύ έξυπνοι», λέει πρώην καθηγήτρια των τρομοκρατών

«Οι αδελφοί Κουασί δεν ήταν πολύ έξυπνοι», λέει πρώην καθηγήτρια των τρομοκρατών
Κινητοποίηση 10.000 στρατιωτών στη Γαλλία - Τι λέει ο πατέρας της 26χρονης Χαγιάτ Μπουμεντιέν. Λίγες ημέρες μετά το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και την
αιματηρή ομηρία στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στο Παρίσι που συγκλόνισε τη Γαλλία και ολόκληρο τον κόσμο, νέες πληροφορίες για τα αδέλφια Κουασί, τον Αμεντί Κουλιμπαλί, αλλά και τη σύντροφο του τελευταίου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.Σύμφωνα με την Φρανσουάζ Ρονφέ, πρώην καθηγήτρια των Σερίφ και Σαίντ Κουασί, τα δύο αδέλφια δεν ήταν πολύ έξυπνα, επομένως δε μπορούσαν εύκολα να αντισταθούν στις… Σειρήνες του εξτρεμισμού.
Οι δύο Γαλλοαλγερινοί που εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo δολοφονώντας άγρια σπουδαίους σκιτσογράφους και δημοσιογράφους του εντύπου επειδή σατίρισαν με σκίτσα τους τον προφήτη Μωάμεθ, «δεν ήταν πολύ έξυπνοι».



Όπως εξήγησε η Ρονφέ στους Times του Λονδίνου «δεν είχαν το πνεύμα για να αντισταθούν στον εξτρεμισμό».
Η καθηγήτριά τους δήλωσε, μάλιστα, πως ο Σερίφ «ήταν πολύ καλός και προσπαθούσε πολύ στο μάθημά μου. Δεν είχε υψηλό επίπεδο νοημοσύνης. Αλλά προσπαθούσε και τα πήγαινε καλά».



Την ίδια ώρα, πρόσθεσε ότι τα δύο αγόρια δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία, ενώ συμπλήρωσε ότι ούτε ο αδελφός του Σερίφ, ο Σαίντ ήταν ιδιαίτερα έξυπνος.
Όπως εξήγησε, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν μετακόμισαν με την οικογένειά τους στην καρδιά του Παρισιού, όπου καθώς «ήταν πολύ αδύναμοι  κατέληξαν να συναναστρέφονται με φανατικούς μουσουλμάνους. Δεν διέθεταν το πνεύμα για να αντισταθούν».



Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο Σερίφ ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τόνισε ότι του έλεγε πως χρειάζεται σκληρή δουλειά για να τα καταφέρει.



Παράλληλα, και ενώ η Γαλλία έχει κινητοποιήσει περίπου 10.000 στρατιώτες σε ολόκληρη τη χώρα σε «ευαίσθητες περιοχές», όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Αμύνης, Ζαν - Ιβ Λεντριάν, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφει τη σύντροφο του Αμεντί Κουλιμπαλί να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία λέγεται ότι είχε εγκαταλείψει τη Γαλλία πριν ο αγαπημένος της θέσει σε εφαρμογή το αιματηρό του πλάνο, φέρεται να καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.



Σύμφωνα με το δίκτυο BBC η γυναίκα που απεικονίζεται κατά τη διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων είναι η νεαρή Μπουμεντιέν, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η γυναίκα «έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 2 Ιανουαρίου, μέσω Μαδρίτης και στις 8 Ιανουαρίου αναχώρησε για τη Συρία».
Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 26χρονης γυναίκας δήλωσε έκπληκτος που η κόρη του είναι καταζητούμενη και τόνισε πως δε γνώριζε την τρομοκρατική δράση της. Ο Μοχάμεντ Μπουμεντιέν, μόλις έμαθε την εμπλοκή της στην ομηρία του εβραϊκού καταστήματος απευθύνθηκε στην αστυνομία όπου δήλωσε ότι δε γνωρίζει αν η κόρη του είναι ζωντανή ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου