Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ανθρώπινη ιστορία

Έρχεται η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ανθρώπινη ιστορία - 16 τρισ. θα αλλάξουν χέρια
Την ώρα που οι περισσότεροι Αμερικανοί (αλλά και οι Ευρωπαίοι), προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο διαβίωσης που είχαν πριν την κρίση, την ίδια ώρα, στα επόμενα 30 χρόνια,
πρόκειται να συμβεί η μεγαλύτερη μεταφορά κεφαλαίου που έχει συμβεί στην ανθρώπινη ιστορία.
Σύμφωνα με έρευνα του Wealth-X, περί των 16 τρισ. δολαρίων παγκόσμιου πλούτου θα αλλάξουν χέρια, πηγαίνοντας όμως σε μέλη των ίδιων οικογενειών που τα κατέχουν.
Το 40% των ποσών που θα μεταφερθούν, δηλαδή περί των 6 τρισ. δολαρίων θα αφορά σε μεταφορές περιουσιακών στοιχείων που θα γίνουν στις ΗΠΑ, ενώ από αυτά 16 δισ. θα είναι μετρητά.
Στα 300 δισ. δολάρια θα είναι τα επόμενα χρόνια οι φιλανθρωπίες.
Σύμφωνα με το Wealth-X οι υπερβολικά πλούσιοι, που είναι σήμερα πάνω από 80 ετών η περισσότερο, είναι σήμερα πέντε φορές πιο πλούσιοι από τους ανθρώπους πάνω από 40 ετών.
Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μεταφορά κεφαλαίου από την μία γενιά στην άλλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Wealth-X President, David Friedman.
Μόνο το 25% αυτών που βρίσκονται στην λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς ήταν το 1984 αυτοδημιούργητοι, αντί του 43% πέρσι.
Ο πλούτος του Forbes αυξήθηκε 1.832% από το 1984 από τα 125 δισ. στα 2,29 τρισ. το 2014.
Το χάσμα μεταξύ των πλουσίων Αμερικανών και των πιο φτωχών, έχει φτάσει στο μεγαλύτερο επίπεδό του σύμφωνα με το Pew Research Center. Το 2013, το μέσο οικογενειακό εισόδημα στις ΗΠΑ για τις πλούσιες οικογένειες ήταν 639.400 δολάρια, επτά φορές περισσότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα των μεσαίων οικογενειών που είναι στα 96.500 δολάρια.


Πηγή: Έρχεται η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου στην ανθρώπινη ιστορία - 16 τρισ. θα αλλάξουν χέρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου