Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Έφτιαξαν πενταώροφη πολυκατοικία με τη χρήση 3D εκτυπωτών!

Κίνα: Έφτιαξαν πενταώροφη πολυκατοικία με τη χρήση 3D εκτυπωτών!
Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Χρειάστηκαν μία μέρα για να τυπώσουν το ένα επίπεδο και πέντε ημέρες για να το συναρμολογήσουν!
Μια κινεζική εταιρεία χρησιμοποίησε τρισδιάστατους εκτυπωτές για να χτίσει μία πενταώροφη πολυκατοικία χρησιμοποιώντας κατασκευαστικά απόβλητα. Μάλιστα, οι αρχιτέκτονες του έργου λένε ότι αυτό είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο που κατασκευάστηκε με αυτήν την τεχνολογία.
Το νέο αυτό εγχείρημα έχει επιτευχθεί από την εταιρεία WinSun Decoration Design Engineering Co, που εδρεύει στη Σαγκάη. Η ίδια εταιρεία έφτιαξε, με την τεχνολογία των 3D εκτυπωτών, στο παρελθόν μία βίλα 1.100 τετραγωνικών μέτρων στο βιομηχανικό πάρκο Suzhou, στην επαρχία Jiangsu της Κίνας.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι γνωστό πόσο άνετη θα είναι η διαβίωση σε αυτά τα κτήρια, ωστόσο η εν λόγω βίλα, με πλήρη εξοπλισμό, κόστισε λίγο περισσότερο από 160.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι υπεύθυνοι χρειάστηκαν μία μέρα για να τυπώσουν το ένα επίπεδο και πέντε ημέρες για να το συναρμολογήσουν! Προκειμένου να έρθει εις πέρας η κατασκευή, η εταιρεία χρησιμοποίησε έναν τεράστιο εκτυπωτή, 150 μέτρων μήκους και 6 μέτρων ύψους.

Η εταιρεία ως υλικά χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα κατασκευαστικά απορρίμματα, τα οποία περιέχουν ίνες γυαλιού, χάλυβα και τσιμέντου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εν λόγω μέθοδος μπορεί να κάνει «οικονομία» υλικών κατά 30-60%, αλλά και να συντομεύσει το χρόνο παραγωγής κατά 50-70%. Τέλος, να σημειωθεί πως η εταιρεία τον περασμένο Απρίλιο, κατάφερε να εκτυπώσει 10 σπίτια πλήρους μεγέθους σε μια μόλις ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου