Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

The Double Road Race Athens

Το 2ο DOUBLE ROAD RACE ATHENS ATHENS 2014 ο μοναδικός "διπλός" αγώνας δρόμου συνολικής απόστασης 15 χλμ. με "Ημίχρονο" αποκατάστασης αθλητών, θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014, στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, με ώρα εκκίνησης στις 11:00 το πρωί.

Ο μοναδικός διπλός αγώνας δρόμου με “Ημίχρονο” που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρσι, την 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και ενθουσίασε συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, θα προσφέρει και φέτος τη δυνατότητα σε κάθε δρομέα να απολαύσει μία ιδιαίτερη δρομική εμπειρία στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, στο οποίο “φιλοξενούνται” οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπληλατοδρομίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περσινός αγώνας προσέλκυσε και συμμετοχές δρομέων υψηλού επίπεδου, καθώς εκτός άλλων η επίπεδη και χωρίς κλίσεις ασφάλτινη πίστα του Κωπηλατοδρομίου, προδιαθέτει και για σημαντικές επιδόσεις.

Στο φετινό αγώνα θα συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι αθλητές όπως οι: Κώστας Πούλιος, Δήμος Μαγγίνας, Γιώργος Καραβίδας, Κώστας Γκελαούζος, Χρήστος Καλλίας, Ντενύζ Δημάκη, Πόπη Αστροπεκάκη, Παναγιώτα Βλαχάκη.

Το άθροισμα του συνολικού χρόνου και από τις δύο "κούρσες" αναδεικνύει το νικητή και τη σειρά κατάταξης του κάθε δρομέα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνω των 18 ετών, με κόστος συμμετοχής 20 ευρώ, ενώ μέρος του ποσού εγγραφής θα προσφερθεί και φέτος σε Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Συλλόγους Περίθαλψης και Προστασίας άγριων ζώων και πουλιών που πολύ τακτικά περιθάλπονται και απελευθερώνονται στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, ενώ οι συν-διοργανωτές Marathon Club και DD-ORANGE, επιθυμώντας να διατηρήσουν και να αναβαθμίσουν το επίπεδο της διοργάνωσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του αγώνα και σεβόμενοι πρωτίστως τους συμμετέχοντες, έχουν θέσει ανώτατο όριο συμμετοχών, προκειμένου να είναι συνεπείς προς τις κοινές προσδοκίες για έναν αγώνα, ποιοτικό και αξιόλογο. Οι εγγραφές “κλείνουν” την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014.

Τιμώμενο Πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, η προσφορά του οποίου στον Ελληνικό Αθλητισμό, δεν περιορίστηκε μόνο στις μεγάλες αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Σπύρο Ανδριόπουλο, υπάρχουν στην ενότητα Τιμώμενο Πρόσωπο στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Δυο λόγια για τον αγώνα

Η Ιδέα

Η ιδέα για το Double Road Race γεννήθηκε το 2010 στην California από τον οραματιστή και ιδρυτή του περιοδικού «Runners World», Bob Anderson,- ο οποίος θα συμμετέχει και στο φετινό αγώνα - όταν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με το γιό του, συνειδητοποίησε την ανάγκη μίας νέας πρόκλησης για τους δρομείς αποστάσεων. Το DOUBLE Road Race® υλοποιήθηκε επίσημα, για πρώτη φορά στις 23 Δεκεμβρίου 2012 στο Pleasanton της Καλιφόρνια με την συμμετοχή 1400 δρομέων. Δεκατρείς αγώνες DOUBLE Road Race® έχουν ολοκληρωθεί μέσα το 2013, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 έχουν προγραμματιστεί άλλοι 16.
Το «Ημίχρονο»

Οι δρομείς αρχικά τρέχουν μια απόσταση δρόμου 10 χλμ. Στη συνέχεια συμμετέχουν στο “Ημίχρονο” που πραγματοποιείται σε κλειστό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το ημίχρονο δεν είναι μόνο μια περίοδος ανάπαυσης.

Φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, χειροπράκτες, μασέρ, στατικά ποδήλατα, στρώματα, foam rollers, λάστιχα και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός - προσφορά των υποστηρικτών του ημιχρόνου του αγώνα – είναι στη διάθεσή των δρομέων προκειμένου να τους προσφερθούν υπηρεσίες “αποκατάστασης” με στόχο τη μυϊκή επαναφορά και προστασία τους, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους, συμμετέχοντας στο 2ο μέρος του αγώνα, τον δρόμο των 5 χλμ. Το Double Road Race® σας παρέχει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο τομέα της αθλητικής αποκατάστασης.

Η μεγάλη ανταπόκρισή και η ζεστή υποδοχή που επιφυλάχθηκε πέρσι σε αυτή τη μοναδική δρομική εμπειρία που προσφέρει το Double Road Race, ανανέωσε τις δυνάμεις και τη διάθεση να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και ακόμη περισσότεροι, ώστε η αγάπη και το πάθος μας για το τρέξιμο και τον υγιεινό τρόπο ζωής, να γίνουν αναμεταδότες του αγώνα σε ακόμη περισσότερους φίλους και φίλες που επιθυμούν να γνωρίσουν αυτή την εξαιρετικά συνδυαστική αγωνιστική & συμμετοχική αθλητική εμπειρία.

Επιθυμία και πρόθεσή της οργανωτικής ομάδας του αγώνα είναι να αντιμετωπιστούν και φέτος με ιδιαίτερο σεβασμό και διάθεση προσφοράς όλοι όσοι συμμετέχουν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση ή απλά την παρακολουθούν ως θεατές!

Αθλητές, αθλήτριες, εθελοντές, υποστηρικτές ημιχρόνου, χορηγοί , συνεργάτες, φίλοι και φίλες του Double Road Race Athens 2014, συναντιούνται σε ένα ωραίο αθλητικό αντάμωμα. Αξίζει να είσαι και εσύ εκεί!



Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με το 2ο DOUBLE ROAD RACE ATHENS 2014 μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του αγώνα, www.doubleroadraceathens.gr ώστε να ενημερώστε τακτικά για όλες τις σχετικές με τον αγώνα, εξελίξεις.
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τα Social Media:

Δείτε τη σελίδα και το γκρουπ του event στο Facebook

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση τυχόν χρειαστείτε στο τηλέφωνο: 6932- 91 26 46, κα. Δήμητρα Δονδώρου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή & τη συνεργασία σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους των συν-διοργανωτών του αγώνα, Double Road Race Athens 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου