Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλος στη Σκωτία με τη «Βασίλισσα των Σουτιέν» – Ποιοι απειλούν τη ζωή της

Σάλος στη Σκωτία με τη «Βασίλισσα των Σουτιέν» – Ποιοι απειλούν τη ζωή της
Ποια είναι και πώς σχετίζεται με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία
«Τσούλα θα το πληρώσεις με τη ζωή σου... Θα έρθουμε να σε πάρουμε». Με τα λόγια αυτά, χρήστες του Διαδικτύου απείλησαν τη «Βασίλισσα των σουτιέν», όπως αποκαλούν την πάμπλουτη Σκωτσέζα επιχειρηματία, Michelle Mone, η οποία, στο λογαριασμό της στο Twitter, τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.
Η «Βασίλισσα των σουτιέν», πρώην μοντέλο και ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εσωρούχων Ultimo από την οποία έχει κάνει μία ολόκληρη περιουσία, πόζαρε στο Διαδίκτυο φορώντας το μαγιό της με την βρετανική σημαία εξαίροντας τη σημασία της παραμoνής της Σκωτίας στο ισχύον καθεστώς.

H Σκοτσέζα επιχειρηματίας εσωρούχων, τα προϊόντα της οποία προτιμούν διάφορες προσωπικότητες από το Χόλιγουντ, όπως η διάσημη ηθοποιός, Τζούλια Ρόμπερτς, ισχυρίζεται ότι βομβαρδίζεται από απειλητικά μηνύματα στο Διαδίκτυο επειδή δήλωσε δημοσίως ότι τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος στις 18 Σεπτεμβρίου.

«Δεν αισθάνομαι πλέον ασφαλής», δήλωσε η Michelle Mone, μιλώντας για πρώτη φορά για το φόβο που αισθάνεται από τότε που έλαβε για πρώτη φορά απειλητικά μηνύματα.

Η 42χρονη Mone, μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε επίσης ότι εάν στο κρίσιμο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα είναι "Ναι", τότε η ίδια θα εγκαταλείψει τη γενέτειρά της, Γλασκόβη και θα μετεγκατασταθεί στην Αγγλία.

«Δεν είμαι δολοφόνος, ούτε κλέφτρα. Είμαι ένας άνθρωπος που προσφέρει εργασία σε αρκετούς ανθρώπους στη Σκωτία, και σε αυτούς που τάσσονται "υπέρ" αλλά και σε όσους τάσσονται "κατά" της ανεξαρτησίας της Σκωτίας», απαντά σε όλους όσοι την απειλούν.

Η κραυγή αγωνίας της Mone έρχεται την ώρα που δημοσκόπηση του ινστιτούτου "YouGov" δείχνει πως, το δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος της ιστορίας των 300 ετών του Ηνωμένων Βασιλείου. Για πρώτη φορά, δημοσκόπηση δείχνει πως, το ναι στην ανεξαρτησία κερδίζει έδαφος (51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων) έναντι 49% που λαμβάνει το «όχι».

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα , το «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας φαίνεται ότι καταφέρνει να ανατρέψει ένα σημαντικό προβάδισμα 22 ποσοστιαίων μονάδων που κατείχε πριν από μόλις ένα μήνα η κίνηση «Καλύτερα μαζί», εκείνων,δηλαδή, που τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ποσοστιαίες μονάδες υπεροχής του «ναι» εμπίπτουν στο περιθώριο του στατιστικού λάθους που αναγνωρίζεται από την έρευνα, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυξάνει κατακόρυφα την αγωνία πριν από το δημοψήφισμα στις 18 Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, η κυβέρνηση της Βρετανίας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδιά της για την παραχώρηση επιπρόσθετης αυτονομίας στη Σκωτία σε φορολογικά, δημοσιονομικά και προνοιακά θέματα εφόσον οι Σκωτσέζοι απορρίψουν την πρόταση για ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου