Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης - παραμένει η άσχημη κατάσταση λειτουργίας του!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Μαραθώνα, Φώτης Δεληβοριάς επισκέφθηκε στις 1-9-2014
το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης για να ενημερωθεί για την λειτουργία του.
Διαπίστωσε:
Α. Ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά σε Γενικούς Ιατρούς – Παθολόγους που είναι απαραίτητοι για την 24ώρη λειτουργία του ΚΥΝΜ. Παρά τις βιαστικές δηλώσεις που έγιναν ότι θα καλύπτονταν από τις αρχές Αυγούστου. Κάποιοι ιατροί που ήρθαν (ορθοπεδικός παιδίατρος) είναι ειδικοτήτων που δεν εφημερεύουν και δεν μπορούν να συμβάλουν στην 24ωρη λειτουργία.
Β. Ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί το ακτινολογικό μηχάνημα, παρά τις δεσμεύσεις του κ. Ζώτου της 1ης ΥΠΕ ότι θα είχε λειτουργήσει από τον Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ούτε το αναγκαίο προσωπικό (ακτινολόγος και τεχνικοί).
Γ. Το μικροβιολογικό αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα καθώς ο βιοχημικός αναλυτής συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας (απαιτείται αντικατάσταση του). Έτσι δεν διενεργούνται σημαντικές εξετάσεις που μπορεί να είναι κρίσιμες για την υγεία των ασθενών.
Η άσχημη κατάσταση λειτουργίας του ΚΥΝΜ που επιμένει εδώ και χρόνια μας ανησυχεί όταν μάλιστα ακουστήκαν και πάλι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για δυο κέντρα 24ωρης λειτουργίας στην Ανατολική Αττική.

Απαιτείται ΑΜΕΣΗ λήψη των αναγκαίων μέτρων ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο και των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ στη Ραφήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου