Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Εκτός σχεδίου . . . ! ! ! Η ομηρία πολιτών από τους εκάστοτε αιρετούς.

Η κουβέντα για τα εκτός σχεδίου, ακίνητα, οικόπεδα κλπ είναι μία κουβέντα, που γίνεται εάν και εφόσον συμβεί κάτι ανησυχητικό.
Αν ας υποθέσουμε γίνει μία πλημμύρα, ένας σεισμός, μία φωτιά . . . τότε το θέμα «εκτός σχεδίου»
έρχεται στο προσκήνιο και τότε ακούμε τις αστειότητες που προβάλουν οι αρμόδιοι φορείς, είτε αυτοί λέγονται κυβέρνηση ή αιρετοί στους Ο.Τ.Α.




Τα εκτός σχεδίου ακίνητα. . . !!! έτος 2017 !!! είναι ένα κακόγουστο σχέδιο ομηρίας μίας μερίδας πολιτών από τους αιρετούς εκάστοτε Δήμου με συνεργό όμως και το κράτος.
Οι πολίτες αυτοί – καλώς ή κακώς δεν θα το αναλύσουμε σήμερα – αγόρασαν, έκτισαν, πλήρωσαν «καπέλο», πήραν νερό, πλήρωσαν για κολώνα, πήραν ρεύμα . . . υπέγραψαν για όλα τα παραπάνω, συμβολαιογράφοι, έφοροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, δήμοι, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και το γαϊτανάκι δεν έχει τελειωμό. Εκτός από τον άμοιρο πολίτη-δημότη, όλοι οι άλλοι αυγάτισαν τις καταθέσεις τους και συγκρότησαν για δεκαετίες μία εγκληματική οργάνωση, ελέω κυβερνήσεων και βουλευτών που λυμαίνονταν . . . . και για ξεκάρφωμα αραιά και πού μία «σύλληψη»!!! και ένα «πειθαρχικό» . . . που ακόμα περιμένουμε να γίνει ! ! !

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι πληρώνουν και δημοτικά τέλη, αλλά πεζοδρόμιο δεν έχουν, δρόμο δεν έχουν, ασφάλεια δεν έχουν, υποδομές δεν έχουν και τα σκουπίδια για να πεταχτούν είτε τα κρεμάνε στον καθρέπτη του αυτοκινήτου ή στο port-baggage για αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να βρούνε κάδο απορριμμάτων.

Αν όλο αυτό το σκηνικό, όλος αυτός ο παραλογισμός δεν είναι ηθελημένη και εκ προμελέτης – από πλευράς Δήμου – ομηρία . . . τότε ας μου πει κάποιος πως χαρακτηρίζεται.

Το έρισμα για να γράψω αυτές τις λίγες αράδες, μου δόθηκε από τη μελέτη για ΚΕΛ . . . Βιολογικό . . . Αποχέτευση . . . όπως θέλετε να το πείτε, από την ΕΥΔΑΠ στην παραλία της Αρτέμιδας. Εκεί σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, το τρυπάνι σε λίγα μέτρα βάθος βρήκε «χρυσό» ! ! ! ! ! Το υπέδαφος ένας τεράστιος Βόθρος.

Και επανερχόμαστε στο θέμα μας . . . Είτε Βιολογικός . . . είτε ΚΕΛ . . . είτε Αποχέτευση, αυτοί που θα ανακουφιστούν είναι όσοι έχουν ακίνητα σε εντός σχεδίου οικόπεδα. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να έχουν βόθρους, θα συνεχίσουν να ρυπαίνουν το υπέδαφος, θα συνεχίσουν να αιμορραγούν πληρώνοντας αδρά τον «αχόρταγο» ! ! ! !

Η υγεία, η οικολογία, η προστασία το υδροφόρου ορίζοντα, η προστασία των ακτών, η προστασία της θάλασσας είναι καθαρά προεκλογικά συνθήματα των πολιτικάντηδων και όλων αυτών που έχουν συμφέροντα. Όλων αυτών που έχουν την κουτάλα ! ! !

Όταν το κράτος αποφασίσει να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία – μάλλον τραγωδία θα έλεγα – θα είναι πολύ αργά.

Αύριο και με ορίζοντα 12 μήνες θα πρέπει όλοι οι Δήμοι πανελλαδικά να εντάξουν σε σχέδιο πόλης, όσες περιοχές αυτοί θεωρούν ορθό ! ! ! σκόπιμο ! ! ! και να τελειώσει πλέον η ομηρία μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτών. Η μη συμμόρφωση των Δήμων θα τιμωρείται με στέρηση επιχορήγησης και πρόστιμο 50.000 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης. Διότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

Όταν μία χώρα είναι χρεωκοπημένη, όταν οι Δήμοι είναι κόκκινοι . . . δεν χρειάζονται «λούσα» και «φιέστες» ή έργα προβολής και υστεροφημίας.
Χρειάζονται έργα υποδομής, έργα αρωγής προς τον πολίτη- δημότη, έργα ανακούφισης, έργα αναστολής της αιμορραγίας του.

Γιάννης Παναγιωτακόπουλος - www.rpn.gr

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή φάρσα για την πρωταπριλιά. Στον Άγιο Νικόλαο Μπούρα Σπάτα από το 198... δεν θυμάμαι μπαίνει στο σχέδιο πόλεως αλλά δεν βρίσκει την πόρτα. Στις δημοτικές εκλογές όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι το βλέπουν θετικά αλλά μετά δεν βρίσκουν γυαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή φάρσα για την πρωταπριλιά. Στον Άγιο Νικόλαο Μπούρα Σπάτα από το 198... δεν θυμάμαι μπαίνει στο σχέδιο πόλεως αλλά δεν βρίσκει την πόρτα. Στις δημοτικές εκλογές όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι το βλέπουν θετικά αλλά μετά δεν βρίσκουν γυαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου