Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΑΡΤΕΜΙΔΑ: Τι είναι προτιμότερο; Ένα μεγάλο Πρόστιμο ή μια Φθηνή Ασφάλιση

Η διασταύρωση των στοιχείων τελών κυκλοφορίας και αδειών κυκλοφορίας με αυτά των ασφαλιστικών εταιρειών ολοκληρώθηκε.
Αυτή η διασταύρωση έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων αυτών προέκυψε πως τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε 730.000.




Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ετοίμασε επιστολές τις οποίες,  από τις αρχές Μαρτίου, θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων που δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία. Με αυτές τις επιστολές θα καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματα τους.
Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών δεν πράξουν τα απαραίτητα και δεν ενημερωθεί η σχετική βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η Αστυνομία.

Έτσι, οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα καλούνται στα τμήματα τροχαίας για να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις παράβασης.

Ο Ν. 489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων:
Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας με πράξη της Αστυνομικής Αρχής για ένα χρόνο. Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.
Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Τι είναι προτιμότερο, λοιπόν; Να πληρώσουμε ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο ή να κάνουμε μια φθηνή ασφάλιση;

Σας παραθέτουμε ενδεικτικές τιμές για την περιοχή της Αρτέμιδος:
ΓΙΑ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟ (50cc)  ΓΙΑ 6ΜΗΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ από 37,00€
ΓΙΑ E.I.X  (1000cc) - 6ΜΗΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ από 112,00€

Επικοινωνήστε για περισσότερες πληροφορίες:
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΗ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΗΛ. 6944 661 556


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου