Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Όταν οι νέοι κατέστρεψαν τη γιορτή της Χούντας: «Ο Παπαδόπουλος έλεγε τα δικά του και οι μαθητές φώναζαν "Ολυμπιακός"» (vid)

Τον Απρίλη του 1969, οι Συνταγματάρχες οργάνωσαν στο Στάδιο τη γιορτή νεολαίας για τα δίχρονα του καθεστώτος, μια εκδήλωση που κατέληξε σε αυθόρμητο και παρατεταμένο γιουχάισμα του Παπαδόπουλου από χιλιάδες μαθητές.

Πενήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας η 21η Απριλίου είναι η επέτειος μίας από τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία της χώρας μας και αυτό γιατί ο ελληνικός λαός δεν συμφώνησε ποτέ ούτε με τις ιδέες, ούτε με τις πρακτικές της χούντας, Και αυτό προσπαθούσε να το δείξει με κάθε ευκαιρία.

Στις 21 Απριλίου του 1969, μαθητές και μαθήτριες υποχρεώθηκαν από το καθεστώς να παρευρεθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των δύο χρόνων της δικτατορίας. Το Στάδιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από νωρίς, με τους Συνταγματάρχες να έχουν προγραμματίσει την κινηματογράφηση της εκδήλωση, χωρίς να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου