Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Αλίευσε παράνομα πάνω από 1.200 ολοθούρ

Όχι μόνο δεν κατάφερε να διαθέσει προς πώληση τα εκατοντάδες ολοθούρια που είχε αλιεύσει παράνομα ένας ερασιτέχνης αλιέας που εντοπίστηκε με επιχείρηση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, αλλά τα πήγαν και χαμένα, καθώς βρέθηκαν νεκρά κι έτσι καταστράφηκαν από το Λιμεναρχείο.

Οι λιμενικοί που περιπολούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Ακτίου, απέναντι από τη λίμνη Σαλτίνη, εντόπισαν τον δράστη την στιγμή που είχε αλιεύσει 1.243 «αγγούρια της θάλασσας», χωρίς όμως να φροντίσει να τα κρατήσει ζωντανά. Σε βάρος του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλιείας, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.



Υπενθυμίζεται ότι τα ολοθούρια είναι εχινόδερμα τα οποία είναι ανάρπαστα στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού, όπου σερβίρονται με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό, ενώ στην Κίνα χρησιμοποιούνται για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών.

Ψάρεψε 2.000 αχινούς









Στα πράσα έπιασαν οι άνδρες του Λιμενικού έναν 22χρονο αλιέα που έκανε ελεύθερη κατάδυση στην περιοχή Άκρα του Θεολόγου Μαλεσίνας και είχε αλιεύσει 2.000 αχινούς, ενώ το επιτρεπόμενο ημερήσιο όριο αλιείας από ερασιτεχνικό σκάφος είναι μόλις... 30! Τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας επέβαλε τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στο νεαρό αλιέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου