Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Porsche Panamera Active Ride

Επί της ουσίας έχουμε να κάνουμε με μία σοφιστικέ ενεργητική ανάρτηση η οποία προσφέρεται για πολύ περισσότερα από ποιότητα κύλισης και προσαρμογή σε κάθε είδους ανωμαλία του οδοστρώματος.Το σύστημα αποσβένει κάθε ανωμαλία που μπορεί να επηρεάσει την οδηγική εμπειρία και τα επίπεδα άνεσης. Το Porsche Active Ride μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν η Panamera βρίσκεται σε στάση, επιτρέποντάς της έτσι να κάνει… χορευτικά λες και είναι αμερικανικό low rider.

Αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό δεν διατίθεται με το μοντέλο παραγωγής. Απλώς, οι μηχανικοί της Porsche ήθελαν να επιδείξουν τις δυνατότητες του καινοτόμου συστήματος ανάρτησης και το έκαναν μάλιστα μέσω κινητού τηλεφώνου.



Για την ακρίβεια, ό,τι κίνηση έκαναν με το κινητό πέρναγε και στην ανάρτηση, κάνοντας έτσι την Panamera να αναπηδά από το έδαφος, σαν να χορεύει.

Κοιτάζοντας την ουσία πάντως, η Porsche έχει επιδείξει τις δυνατότητες του Porsche Active Ride και σε πραγματικές δοκιμές, βάζοντας την Panamera πάνω σε πλατφόρμα με ανωμαλίες. Εκεί, βλέπουμε την πραγματική δυναμική της ανάρτησης, καθώς το αυτοκίνητο συνεχίζει ακλόνητο και η δουλειά του συστήματος λάμπει.

Η Porsche έχει ήδη δρομολογήσει την ενσωμάτωση του Porsche Active Ride σε άλλα μοντέλα της, μεταξύ των οποίων θα είναι και η ηλεκτρική Taycan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου