Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Maserati hypercar Project 24


Με μια σειρά νέων εικόνων που έδωσε στη δημοσιότητα η Maserati θέλει να αναδείξει το ειδικό πρόγραμμα με την ονομασία Fuoriserie το οποίο αφορά τους πελάτες της που αρέσκονται στην αγωνιστική δράση των πρωταθλημάτων αντοχής. Το Project24, του οποίου την παραγωγή η Maserati θέλει να περιορίσει στις μόλις 62 μονάδες, εκμεταλλεύεται την ιδιοφυή πλατφόρμα της εταιρείας που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε πελάτη να έχει τη διαμόρφωση που θέλει (μονοθέσιο ή διθέσιο, κλ.π.).



Τα νέα σκίτσα δείχνουν ένα μοντέλο με μπλε σκούρα απόχρωση, σε συνδυασμό με πολλές επιφάνειες στις οποίες το ανθρακόνημα είναι εκτεθειμένο και τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι αρκετά μεγάλα και ρυθμιζόμενα. Η ιταλική σημαία δίνει το παρόν στα καλύμματα των καθρεπτών και όχι μόνο. Παρά το γεγονός πως το αγωνιστικό αυτό «μοιράζεται» πολλά στοιχεία με την MC20, μοιάζει να είναι ακόμα πιο «ακραίο» σε σχέση με την αγωνιστική εκδοχή MC20 GT2.





Όπως φαίνεται άλλωστε, το Project24 δεν προορίζεται για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους παρά μόνο σε πίστα και αυτό είναι που επέτρεψε στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της Maserati να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ο twin-turbo V6 κινητήρας με τη χωρητικότητα των 3,0 λίτρων, είναι ξηρού κάρτερ και έχει ρυθμιστεί ώστε να αποδίδει 740 ίππους, κάτι που του δίνει το χρίσμα της δυνατότερης μέχρι στιγμής εκδοχής του συγκεκριμένου μηχανικού συνόλου.



Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι 1.250 κιλά και με τα παραπάνω δεδομένα, μιλάμε για ένα σύνολο που εμφανίζει ειδική ισχύ 1,69 κιλών ανά ίππο. Το πλαίσιο και η ανάρτηση έχουν ρυθμιστεί ειδικά για οδήγηση σε πίστα, ενώ για το μέγιστο της απόδοσης του συστήματος πέδησης, φροντίζει η σειρά CCMR της Brembo.


Μέσα στους επόμενους μήνες, η Maserati αναμένεται να αποκαλύψει κανονικές φωτογραφίες του αυτοκινήτου στο φυσικό του περιβάλλον, καθώς επίσης και να ανακοινώσει κι άλλες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το κόστος για την απόκτησή του αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος για να μπορεί να το αγοράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου