Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Η πρώτη κόντρα Μασκ και Δημοκρατικών: Απάντησε στην Χίλαρι Κλίντον με συνωμοσιολογικό άρθρο για τον Πελόζι


Μόλις αγόρασε το Twitter ο Έλον Μασκ έχει αρχίσει να τροφοδοτεί – και με δηλώσεις και έμπρακτα – τς ανησυχίες για το πού θα πάει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.Δεν είναι μόνο ότι με την απόκτηση του κοινωνικού δικτύου έστρωσε το χαλί για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα, από την οποία είχε εκδιωχθεί πέρυσι μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Είναι και το «ξήλωμα» της ηγετικής ομάδας της εταιρείας, μέσα στην οποία ήταν η επικεφαλής τμήματος εφαρμογής πολιτικής, η οποία θεωρείται ότι είχε ρόλο στη λήψη της απόφασης για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.



Η παρουσία του Μασκ είναι σαν να έδωσε κατά κάποιο τρόπο το «ελευθέρας» για την αύξηση της ακροδεξιάς ρητορικής και γενικά του λόγου μίσους. Το μέσο ξαφνικά έχει γίνει στόχος συντονισμένων επιθέσεων από «τρολ» που διαδίδουν περιεχόμενο μίσους, παραδέχονται και οι υπεύθυνοί του.

Και σήμερα, είχαμε το πρώτο δείγμα αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς.






«Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τα φαινόμενα να εξαπατούν», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος αναφερόμενος στην επίθεση στον Πολ Πελόζι, αναρτώντας ένα σύνδεσμο από τον συντηρητικό ιστότοπο Santa Monica Observer, ο οποίος διέδωσε μη επαληθευμένες πληροφορίες για την επίθεση στον σύζυγο της προέδρου της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι.



Ο ιστότοπος είναι γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας και τις ψευδείς πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο Μασκ αντιδρούσε σε ένα tweet της πρώην υποψήφιας των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, που στηλίτευε τις θεωρίες συνωμοσίας που προωθούνται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το tweet, ο Μασκ το διέγραψε.





«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και οι εκπρόσωποί του τώρα προπαγανδίζουν τακτικά ρητορική μίσους και εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας», επέκρινε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Είναι σοκαριστικό, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, και η βία είναι το αποτέλεσμα».

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Twitter από τον Μασκ, το μέσο έχει γίνει στόχος συντονισμένων επιθέσεων από «τρολ» που διαδίδουν περιεχόμενο μίσους, σύμφωνα εξάλλου με αξιωματούχο του Twitter.






Το ιδιότροπο αφεντικό της Tesla και της SpaceX, που παρουσιάζεται ως ο κήρυκας της ελευθερίας της έκφρασης, έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι θέλει να κάνει το Twitter ένα είδος ψηφιακής αγοράς, όπου όλες οι απόψεις είναι ελεύθερες να εκφραστούν.

Ωστόσο, επιδιώκοντας να καθησυχάσει τους διαφημιστές του, ο Μασκ υποσχέθηκε μετά την εξαγορά του Twitter ότι θα παρέχει στην πλατφόρμα ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου».

Η επίθεση στον Πελόζι

Ο Πολ Πελόζι δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του την Παρασκευή από έναν άνδρα με σφυρί, ο οποίος στην πραγματικότητα αναζητούσε τη Νάνσι Πελόζι. Ο 82χρονος Πολ Πελόζι διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κάταγμα που υπέστη στο κρανίο, ενώ τραυματίστηκε επίσης στο δεξί του χέρι. Οι γιατροί ανέφεραν πως αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Αυτό που τον έσωσε ήταν ένα κρυφό τηλεφώνημα για βοήθεια μετά την εισβολή του αγνώστου στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το Politico, ο Πολ Πελόζι ζήτησε από τον δράστη, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως ο Ντέιβιντ ΝτεΠάπ, να πάει στην τουαλέτα, όπου φόρτιζε το κινητό του. Εκεί βρήκε την ευκαιρία να καλέσει την αστυνομία και να αφήσει ανοιχτή τη γραμμή.

Η γυναίκα στο τηλεφωνικό κέντρο άκουσε μία συνομιλία μεταξύ του Πελόζι και του δράστη και κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε. «Τι συμβαίνει; Γιατί είσαι εδώ; Τι θα μου κάνεις;» ακούστηκε να λέει ο Πελόζι.



Η εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Μπρουκ Τζένκινς, τόνισε μιλώντας στο CNN πως το τηλεφώνημα του Πελόζι και το ένστικτο της γυναίκας στο τηλεφωνικό κέντρο αποδείχθηκαν σωτήρια.


7 σχόλια:

  1. Καλά αυτό το Αφρικανικό Γουρούνι έφυγε από την Αφρική για να σωθεί κ ήρθε στις ΗΠΑ κ τον σώσαμε. Άρπαξε κρατικά λεφτά κ ζωντάνεψε κ έδωσε 44δις$ να πάρει ένα σοσιαλ μίντια να υποστήριξη τον τρελό γερό Τραμπ;με αυτά τα λεφτά αγόραζε όλο το τραμπουκουλεικο
    Τώρα θα μείνει στεγνός θα πάει κ φυλακή σίγουρα γιατί Όλα τα εισοδήματα του είναι από το κράτος μια μικρή αλλαγή σε νόμους τον άφησε πανί με πανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Βλακα τι να με νιαξει εμενα δεν εχω καθολου social media μονον ιδιωτικα
      Αλλα ειναι αποδεδειγμενο,οποιος επιχειρηματιας που ζει απο κρατικες δουλειες αν πλησιασει ΤΥΠΟ εξαφανιζεται τελειως μεχρι αστεγος.
      Τα παραγδειγματα ατελειωτα κ Βαρια ονοματα οχι Μασκ αφρικα

      Διαγραφή
  3. social media αφού είναι το facebook του Ζάπεμπεργκ τι σε νοιάζει για το twitter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταματα τις ουσιες και διαβασε τι ειναι social media.
    viber,whats up blogs instagram kok
    OΛA ειναι SOCIAL MEDIA
    Γιατι γραφεις σχολια,αφου εισαι αγραμματο γεροντακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι υποψήφιοι πάντως ότι υποψήφιοι δήμαρχοι, βουλευτές, περιφερειάρχες το facebook χρησιμοποιούν πάντα κατά πρώτο λόγο και το twitter κατά δεύτερο, τα υπόλοιπα όπως instagram, tiki tok ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπεργηροι ακαλιεργητοι αμορφωτοι αγγραματοι για το σημερα
      Οι γεροι 60+ δεν εχουν δικτυο οι Νεοι αδιαφορουν πληρως για τετοιας ποιοτητας ΔΣ
      Θα νικησουν οι υπερηλικες?
      η οι νεοι?
      Η καλπη θα δειξει

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου