Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Κως: Χάθηκαν κατασχεμένα σκάφη και κινητήρες


Σημαντική οικονομική ζημιά στο ελληνικό δημόσιο προκάλεσαν έξι Έλληνες που είχαν οριστεί ως μεσεγγυούχοι Σημαντική οικονομική ζημιά στο ελληνικό δημόσιο προκάλεσαν έξι Έλληνες που είχαν οριστεί ως από την Λιμενική Αρχή της Κω μεσεγγυούχοι για την φύλαξη κατασχεμένων σκαφών και κινητήρων, καθώς σε αιφνιδιαστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει… φτερά!

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί στις εγκαταστάσεις φύλαξης, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι έλειπαν συνολικά 24 κινητήρες σκαφών καθώς και ένα πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και όσα κατασχεμένα είδη είχαν απομείνει εκεί, είχαν καταστραφεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς οι μεσεγγυούχοι τα είχαν αφήσει εκτεθειμένα!

Η ζημιά από τα χαμένα σκάφη και κινητήρες ανέρχεται σε 30.800 ευρώ, σύμφωνα με εκθέσεις του Τελωνείου. Οι πέντε άνδρες ηλικίας 40, 54, 57, 56 και 31 χρόνων συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω με κατηγορίες για παραβίαση κατάσχεσης και υπεξαίρεση, ενώ ένας 49χρονος κατηγορείται για φθορά κατασχεμένων ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου