Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Χάρι επέστρεψε: Βρίσκεται σε καραντίνα στο Παλάτι του Κένσινγκτον


Θα βρεθεί κοντά στον πατέρα του και τον αδερφό του ύστερα από ένα χρόνο - Επανένωση της οικογένειας με αφορμή τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου Στην πατρίδα του επέστρεψε ήδη ο πρίγκιπας Χάρι για να δώσει το «παρών» στην κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, το Σάββατο 17 Απριλίου, και να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του και του αδερφό του ύστερα από χρόνο απουσίας του στις ΗΠΑ.

Την επανένωση της οικογένειας με αφορμή την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου Φιλίππου σχολιάζει σήμερα εκτενώς ο βρετανικός Τύπος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι, τα δύο αδέρφια, πρίγκιπας Χάρι και πρίγκιπας Ουίλιαμ θα βρίσκονται πίσω από το φέρετρο του παππού τους όταν θα μεταφέρεται στην τελευταία του κατοικία.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η πτήση της British Airways από το Λος Άντζελες, που μετέφερε τον Δούκα του Σάσεξ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου χθες τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Φορώντας μαύρη μάσκα, η βρετανική εφημερίδα «Sun» γράφει πως τον πρίγκιπα Χάρι υποδέχτηκαν στον αεροδιάδρομο αστυνομικοί με ένα μαύρο «Range Rover».

Ο δούκας του Σάσεξ θα μείνει σε καραντίνα στο Nottingham Cottage που βρίσκεται στο Παλάτι του Κένσινγκτον, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Πηγές αναφέρουν πως ο εγγονός του πρίγκιπα Φιλίππου, που το τελευταίο διάστημα προκάλεσε τεράστιο «πονοκέφαλο» στη βασιλική οικογένεια, θα μπορεί να βγει από την απομόνωση εάν το τεστ Covid βγει αρνητικό ύστερα από πέντε ημέρες.

Το Σάββατο, το Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι θα επέστρεφε στη Βρετανία από τις ΗΠΑ, όπου πλέον κατοικεί μόνιμα με την εγκυμονούσα σύζυγό του, Μέγκαν Μάρκλ και τον γιο τους, Άρτσι.

Ωστόσο, η Δούκισσα του Σάσεξ δεν ταξίδεψε μαζί του, καθώς δεν το επέτρεψε ο γιατρός της.

Σύμφωνα με όσα γράφει επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Λονδίνου, όσοι φτάνουν στη Βρετανία από ξένες χώρες πρέπει να αυτό-απομονωθούν για 10 ημέρες.

Ωστόσο, πριν από την αναχώρησή του από τις ΗΠΑ και κατά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Χάρι υποβλήθηκε σε τεστ για Covid. Eπιπλέον, οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες, αν το τεστ τους είναι αρνητικό στην περίπτωση που θέλουν να δώσουν το «παρών» στην κηδεία κάποιου κοντινού συγγενή -κατηγορία στην οποία εμπίπτει και ο πρίγκιπας Χάρι.

Ωστόσο, επιτρέπεται μόνο η μετάβαση στην κηδεία και ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα μπορεί να δώσει το «παρών» σε άλλες εκδηλώσεις μνήμης που ενδεχομένως να διοργανωθούν.

Θα είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι θα έχει επαφή με την οικογένειά του ύστερα από την… εκρηκτική συνέντευξη που παραχώρησε με τη σύζυγό του στην «πάπισσα» της αμερικανικής τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρίγκιπας Χάρι είδε για τελευταία φορά τον παππού του στις 8 Μαίου του 2019, όταν και φωτογραφήθηκε μαζί του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

Υπήρξαν πληροφορίες ότι, από τη στιγμή που ο πρίγκιπας Φίλιππος μπήκε στο νοσοκομείο, ο πρίγκιπας Χάρι είχε τεθεί σε αυτο-απομόνωση στην έπαυλη του ζεύγους στη Σάντα Μπάρμπα για κάθε ενδεχόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου