Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Καλαμάτα: Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά και πλαστά διαβατήρια σε Αττική και Μεσσηνία

Το είχε... «δίπορτο» μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο σε περιοχές της Αττικής και της Μεσσηνίας, όπου τα μέλη της διακινούσαν ναρκωτικά αλλά και κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια και άλλα επίσημα έγγραφα χωρών του εξωτερικού αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά!
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και, κατά την διάρκεια επιχείρησης ευρείας κλίμακας σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, την Ασφάλεια Καλαμάτας, τα τμήματα Γαργαλιάνων και Πύλου και την Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαπές ηλικίας 29, 32, 33 και 35 χρόνων και ένας 44χρονος Έλληνας, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 45χρονος Έλληνας.
Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αττικής, βρέθηκαν συνολικά 91,1 γραμμάρια κοκαΐνης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 29,2 γραμμαρίων, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, ένα κλεμμένο κυνηγετικό όπλο, 139 δελτία ταυτότητας αρχών του εξωτερικού από τα οποία 117 ήταν κλεμμένα και τα υπόλοιπα 22 πλαστά, 94 διαβατήρια αλλοδαπών από τα οποία τα 83 ήταν κλεμμένα και τα 11 πλαστά, εννέα πλαστά ή ημιτελή ελληνικά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, μια ελληνική άδεια ικανότητας οδήγησης, ένα έγγραφο αρχών της Ουγγαρίας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 11 κινητά και 2.610 ευρώ.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη κατοχή και διακίνηση ταξιδιωτικών εγγράφων, σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αλλοδαπών. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως το εύρος της δράσης τους και το ενδεχόμενο να έχουν διασύνδεση με άλλες παρόμοιες εγκληματικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου