Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Έρευνα για μανάτο που βρέθηκε με το όνομα «Τραμπ» «γραμμένο» στη ράχη

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία της άγριας ζωής στις ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την υπόθεση παρενόχλησης ενός μανάτου, ο οποίος βρέθηκε σε ένα ποτάμι της Φλόριντα με τη λέξη «Τραμπ» γραμμένη στη ράχη του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο μανάτος των Δυτικών Ινδιών, ένα είδος που θεωρείται απειλούμενο βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας για την προστασία της άγριας πανίδας, εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή στα νερά του ποταμού Χομοσάσα στη δυτική ακτή της πολιτείας, σχεδόν 160 χλμ δυτικά από το Ορλάντο.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας U.S. Fish and Wildlife Service δήλωσε ότι ο μανάτος δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η τοπική εφημερίδα Citrus County Chronicle δημοσίευσε ένα βίντεο που καταγράφει το αργοκίνητο θηλαστικό να κολυμπά κάτω από το νερό, με το όνομα «Τραμπ» γραμμένο στη ράχη του με μεγάλα γράμματα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή η απαράδεκτη κίνηση ήταν μια χειρονομία υποστήριξης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, ούτε πότε γράφτηκε η λέξη πάνω στη ράχη του ζώου.

Το Κέντρο Βιοποικιλότητας στην Τουσόν της Αριζόνα ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε καταδίκη σε σχέση με το περιστατικό.

Η παρενόχληση μανάτων είναι σοβαρό αδίκημα στις ΗΠΑ, το οποίο τιμωρείται με πρόστιμο έως και 50.000 δολάρια ή/και ένα έτος φυλάκιση
Οι μανάτοι, γνωστοί και ως «αγελάδες της θάλασσας» προστατεύονται από τον Νόμο περί Απειλούμενων Ειδών και τον Νόμο για την Προστασία Θαλάσσιων θηλαστικών.

Η κύρια αιτία θανάτου για τους μανάτους είναι οι συγκρούσεις με σκάφη. Ωστόσο ο περιορισμός του ενδιαιτήματός τους, η άνθιση φυτοπλαγκτού και οι ασθένειες είναι επίσης σημαντικές απειλές για την επιβίωσή τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη Φλοριντα ζουν περίπου 6.300 μανάτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου