Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Βιασμός 11χρονης: «Με διεκδικούσε έντονα, κάναμε σεξ όταν ήταν 13 ετών» - Προκλητική η απολογία του προπονητή

Απίστευτη η απολογία του 38χρονου πρώην προπονητή: «Το σώμα της τότε ήταν διαμορφωμένο, ήταν μια κοπελάρα, με κοίταξε λάγνα και εγώ σαν άντρας ένιωσα έλξη - Είχαμε σχέση ένα χρόνο, το θέλαμε και οι δύο, συζητούσαμε για γάμο» Την δική του εκδοχή για όσα οι εισαγγελικές αρχές του προσάπτουν στην υπό διερεύνηση υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης αθλήτριας κωπηλασίας, έδωσε κατά την απολογία του χθες στην αρμόδια ανακρίτρια ο 38χρονος πρώην προπονητής της, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας πριν από δέκα περίπου χρόνια.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αμέσως μετά με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οδηγήθηκε στη φυλακή, επανέλαβε ενώπιον της ανακρίτριας πως είχε σχέση με την κοπέλα και πως συζήταγε μαζί της για γάμο. Μάλιστα, ενώπιον της ανακρίτριας επισήμανε πως οι γονείς της ανήλικης γνώριζαν πως εκείνη βγαίνει μαζί του.
Επί της ουσίας ο 38χρονος αρνήθηκε εν μέρει τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες και σε κάθε τόνο υποστήριξε ότι δεν υπήρχε βία και ότι σε καμία περίπτωση δεν τέλεσε το αδίκημα του βιασμού. Αντίθετα, κατά την απολογία του περιέγραψε αρκετά περιστατικά και συναντήσεις με την ανήλικη αθλήτρια και μάλιστα υποστήριξε ότι η νεαρή κοπέλα ήταν εκείνη που τον διεκδικούσε έντονα και επεδίωκε σχέσεις μαζί του.

Μεταξύ άλλων, ο 38χρονος πρώην προπονητής είπε στην απολογία του μια από τις συναντήσεις του με την ανήλικη τότε αθλήτρια: «Το 2011 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Ιτέα ήρθε στο δωμάτιο με το μαγιό της. Το σώμα της τότε ήταν διαμορφωμένο, ήταν μια κοπελάρα, με κοίταξε λάγνα και εγώ σαν άντρας ένιωσα έλξη. Εγώ την έδιωξα από το δωμάτιο και της έκανα παρατήρηση γιατί κυκλοφορούσε έτσι το ξενοδοχείο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που με ταρακούνησε γιατί κατάλαβα ότι το πράγμα έχει ξεφύγει από την πλευρά της».
Συνεχίζοντας με την ίδια προκλητική επιχειρηματολογία ο κατηγορούμενος, αναφέρθηκε στη συνέχεια στην οικογένεια της ανήλικης τότε αθλήτριας και στο εάν οι γονείς της γνώριζαν για όσα συνέβαιναν. Ο κατηγορούμενος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το καλοκαίρι του 2012 ολοκληρώσαμε τη σχέση μας και βρισκόμασταν σαν ζευγάρι και μιλούσαμε για γάμο. Ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο πρώην προπονητής ανέφερε πως η επαφή του με την ανήλικη αθλήτρια διήρκησε ολόκληρο το 2013 αλλά στη συνέχεια όλα άλλαξαν. «Εμένα με πήρε τηλέφωνο ένα μέλος της διοίκησης του ομίλου και μου είπε «έλα να χαιρετήσεις γιατί σταματάς» και εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Εγώ στη συνέχεια πήγα στον Ωρωπό και βρήκα τον πατέρα και την μητέρα της έξω απ’ αστυνομικό τμήμα. Εκεί ήταν και η (σ.σ η ανήλικη) στεναχωρημένη και κλαμένη. Στη συνέχεια όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε: "ένα χρόνο σεξουαλική επαφή ρε αλήτη" και μου το έκλεισε».

Ο 38χρονος φέρεται ακόμη να ανέφερε στην ανακρίτρια πως τρέφει αισθήματα ακόμη και σήμερα για την κοπέλα αυτή. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και ενώ του είχε γνωστοποιηθεί η απόφαση για την προφυλάκισή του ο κατηγορούμενος είπε στους δημοσιογράφους πως δεν γίνονταν και δεν είναι βιαστής «ούτε με το πιστόλι στο κεφάλι».


Από την πλευρά της η δικηγόρος της 21χρονης αήμερα αθλήτριας Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε πως «η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου αποτελεί τη συντεταγμένη απάντηση των δικαστικών αρχών, οι οποίες αξιολόγησαν και έκριναν, μεταξύ άλλων, και τις εξωφρενικές και αντιφατικές χυδαιότητες που ο ίδιος υποστηρίζει. Η εμμονή δημοσιοποίησης από την πλευρά του, ακόμα και με διαρροή εγγράφων της ανάκρισης, των ισχυρισμών του, εκτός από προκλητική, είναι και μια νέα προσβολή και κακοποίηση του θύματος. Όποιος στη χώρα μας θέλει να ανοίξει συζήτηση περί γάμων ή ερωτικών σχέσεων μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, να το ξανασκεφτεί και να αναλογιστεί και τις ευθύνες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου