Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Βιασμός 11χρονης: Υπερβολική η προφυλάκιση του προπονητή, λένε οι δικηγόροι του - «Υπάρχει και το βραχιολάκι»

Την αντίδραση των δικηγόρων του 38χρονου πρώην προπονητή ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας κωπηλασίας πριν από περίπου δέκα χρόνια προκάλεσε η χθεσινή απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για προφυλάκιση του εν λόγω κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του κ. Θοδωρή Μαντά που εκπροσωπεί τον 38χρονο κατηγορούμενο, αναφέρει ότι η απόφαση περί προφυλάκισης είναι υπερβολική από τη στιγμή, που όπως επισημαίνει, υπάρχει και το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Μαντά αναφέρει:

«Υπερβολική χαρακτηρίζει το δικηγορικό γραφείο του Θ. Μαντά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να προφυλακίσουν χθες τον 38χρονο πρώην προπονητή, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας κωπηλασίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο αναφέρει: «Θεωρούμε υπερβολικό και επαχθές το μέτρο της προσωρινής κράτησης που επιβλήθηκε στον 38χρονο κατηγορούμενο, και μάλιστα σχεδόν 10 χρόνια μετά την καταγγελλόμενη πράξη.

Η παρουσία του στο Δικαστήριο θα μπορούσε να διασφαλιστεί, άλλωστε, με το μέτρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), ένας θεσμός ο οποίος έχει στην πράξη αδικηθεί, αφού οι Ανακριτές και οι Εισαγγελείς συνεχίζουν να εκδηλώνουν δισταγμό για την εφαρμογή του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου