Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ντουμπάι: Influencers το εγκαταλείπουν άρον-άρον πριν την ταξιδιωτική απαγόρευση



Μάχη με τον χρόνο δίνουν influencers που προσπαθούν να επιστρέψουν στην Βρετανία πριν ισχύσει η καραντίνα - Το Λονδίνο προχώρησε σε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία αναστέλλει τις πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα μπαγκάζια τους μαζεύουν Βρετανοί influencers, που προσπαθούν να πετύχουν τη… μεγάλη φυγή από το Ντουμπάι, λίγο πριν ισχύσει η νέα ταξιδιωτική απαγόρευση, που αναστέλλει τις πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Βρετανία, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το μέτρο θα ισχύσει στη 1μ.μ. (τοπική ώρα Βρετανίας), με αποτέλεσμα πολλοί Βρετανοί σταρ παιχνιδιών να τρέχουν για να προλάβουν το αεροπλάνο της επιστροφής.




Πάντως κάποιοι δεν φαίνεται να ανησυχούν και ιδιαίτερα. Όχι τουλάχιστον το μοντέλο Honey Evans που θεώρησε την απαγόρευση ως αφορμή για να παρατείνει τη διαμονή της.

«Οι πτήσεις από το Ντουμπάι στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύτηκαν. Υποθέτω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να μείνω εδώ» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η Evans θεώρησε την ταξιδιωτική απαγόρευση ως αφορμή να παρατείνει τη διαμονή της

Αντίθετα, η makeup artist Amy Wilson αποφάσισε να γυρίσει πριν επιβληθεί η απαγόρευση και ένιωσε «τυχερή» που με τον σύντροφό της κατάφεραν να βρουν εισιτήρια.

«Επέστρεψα από την Τουρκία δύο ώρες από την προθεσμία καραντίνας και πήρα την τελευταία πτήση για το σπίτι από το Ντουμπάι, πριν το Ηνωμένο Βασίλειο κλείσει τα σύνορά του στα ΗΑΕ. Κάποιος με ψάχνει» έγραψε.





Η make up artist Amy Wilson έφτιαξε άρον-άρον τις βαλίτσες της για να επιστρέψει στη Βρετανία

Τι προβλέπει η ταξιδιωτική οδηγία

Χθες, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα» των χωρών, για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση.

Το μέτρο αφορά όλους τους ταξιδιώτες, πλην των Βρετανών, Ιρλανδών και υπηκόων τρίτων χωρών με δικαιώματα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, που καλούνται να μείνουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες.

Οι επιβάτες θα πρέπει επίσης να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να έχουν συμπληρώσει την ταξιδιωτική φόρμα πριν την άφιξή τους, ειδάλλως θα τους επιβληθεί πρόστιμο 500 λιρών.

Στόχος της απαγόρευσης είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των μεταλλάξεων του κορωνοϊού από τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, όπου φαίνεται ότι έχει ανιχνευτεί στα ΗΑΕ. Επίσης, απαγορεύονται οι αφίξεις από Παναμά, χώρες της νότιας Αφρικής αλλά και την Πορτογαλία.






Οι Βρετανοί που δεν θα φτάσουν πριν την ώρα τους, θα πρέπει να επιστρέψουν μέσω τρίτων χωρών.

Ήδη, οι αερογραμμές του Ντουμπάι επιβεβαίωσαν ότι όσοι έχουν πτήσεις μετά τη 1 μ.μ. δεν θα πρέπει να προσέλθουν στο αεροδρόμιο, αλλά καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους εταιρείες.

Σε ξενοδοχεία καραντίνας

Κι ενώ στο Ντουμπάι, οι influencers διέμεναν σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, η επιστροφή τους στη Βρετανία μετά τη λήξη της απαγόρευσης θα τους υποβάλλει σε μία ταλαιπωρία άγνωστη για τα δεδομένα τους: να μείνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες.

Μάλιστα, δεν θα τους επιτραπεί να συντομεύσουν τον χρόνο της απομόνωσης, κάνοντας τεστ κορωνοϊού μετά από πέντε ημέρες.

«Κατσάδα» στους influencers από την Υπουργό Εσωτερικών

Πάντως η παρουσία των influencers στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκάλεσε την «κατσάδα» της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, που απλά τόνισε ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν.

«Βλέπουμε πολλούς influencers να κάνουν επίδειξη του που βρίσκονται -κυρίως σε ηλιόλουστα μέρη», είπε.

Ανάμεσα σε αυτούς που ταξίδεψαν είναι η Georgia Harrison του Love Island, ο James Locke και η Yasmin Oukhellou από το TOWIE.

Οι ακόλουθοί τους είδαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη διαμονή τους στο Ντουμπάι, ενώ οι ίδιοι βρίσκονταν στο lockdown του Λονδίνου.

Όπως και στην Ελλάδα, οι influencers κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να παρακάμψουν τους κανόνες εν μέσω lockdown. Κάποιοι ωστόσο υποστήριξαν ότι έκαναν το ταξίδι στο πλαίσιο της δουλειάς τους.

Μια άλλη influencer, η 24χρονη Sheridan Mordew επίσης επικρίθηκε για το ταξίδι της και χαρακτηρίστηκε «εγωίστρια» και «επαίσχυντη», καθώς ισχυρίστηκε ότι ταξίδεψε στο Ντουμπάι για να βιντεοσκοπήσει και προβάλλει μαθήματα ηλιοθεραπείας και γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που χαρακτήρισε «αναγκαίο» ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Η influencer Sheridan Mordew επιμένει ότι τα βίντεο γυμναστικής είναι άκρως απαραίτητα

Μεταξύ άλλων στο Ντουμπάι ταξίδεψαν κι άλλοι παίκτες παιχνιδιών ριάλιτι, με την 31χρονη Laura Anderson να δηλώνει ότι είναι «πραγματικά δύσκολο» να είσαι influencer εν μέσω πανδημίας.

Η Laura Anderson αναφέρει ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι influencer στην εποχή μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου