Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Τι γυρεύει ο θρυλικός σχεδιαστής του iPhone στην Airbnb;



Ο Ιβ έχει εργαστεί για τρεις δεκαετίες περίπου στην Apple ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των προσωπικών υπολογιστών iMacΗ εταιρεία ενοικίασης και προσφοράς υπηρεσιών προσωρινής διαμονής Airbnb ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε στην πρόσληψη του πρώην σχεδιαστή της Apple Τζόνι Ιβ και της εταιρείας του για τον σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών Airbnb στο πλαίσιο πολυετούς συμβολαίου.

Ο ίδιος ήταν στενός συνεργάτης του συνιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς στο δημιουργικό τμήμα της εταιρείας. Ο Ιβ έχει εργαστεί για τρεις δεκαετίες περίπου στην Apple ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των προσωπικών υπολογιστών iMac.

Ο Ιβ συνέβαλε στη διάσωση της Apple στη δεκαετία του 1990, αλλά και στο σχεδιασμό του iPhone. Ο ίδιος έφυγε από την Apple το 2019.

Ανακοινώνοντας τη νέα σχέση συνεργασίας μέσω μιας ανάρτησης σε μπλογκ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι δήλωσε ότι ο Ιβ θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη του εσωτερικού δημιουργικού τμήματος της εταιρείας.

Η Airbnb δεν αποκάλυψε τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας της με τον Ιβ. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος πρώην σχεδιαστής της Apple που συνεργάζεται με την Airbnb. Ο Μάικλ Σιλβάντο, ο οποίος εργάστηκε υπό τον Ιβ στην Apple για χρόνια εργάστηκε για τον όμιλο Samara της Airbnb για περίπου ένα χρόνο. Ο Σιλβάντο αποχώρησε τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου