Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Dodge Challenger/Charger

Στο φως τη δημοσιότητας ήρθε ένα από τα απορριφθέντα σχέδια σχετικά με τα μελλοντικά Dodge Challenger/Charger και μάλιστα από τον ίδιο τον διευθυντή σχεδιασμού της FCA, Ralph Gilles ο οποίος επιβεβαίωσε έτσι πως ήδη προετοιμάζεται η διαδοχή των δύο δημοφιλών μοντέλων.

Η δημοσίευση του σχεδίου που απορρίφθηκε έγινε στον λογαριασμό του Gilles στο Instagram με τον ίδιο να σχολιάζει πως παρά το γεγονός πως αυτός και η ομάδα του βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό όπως σχεδόν όλος ο πλανήτης, δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες σχετικά με τα μελλοντικά μοντέλα της Dodge.
Στο σχόλιό του σημειώνει μάλιστα πως η διαρροή στο ευρύ κοινό των προτάσεων που πέφτουν στο τραπέζι είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. Ωστόσο αστειευόμενος αναφέρει πως το συγκεκριμένο σχέδιο απορρίφθηκε επειδή ο δημιουργός του ενσωμάτωσε ως μόνιμο στοιχείο του αυτοκινήτου τα πλαστικά κίτρινα προφυλακτικά στις γωνίες της ποδιάς του προφυλακτήρα. Με αυτό τον τρόπο ο Gilles ήθελε προφανώς να καυτηριάσει τη συνήθεια αρκετών πελατών της Dodge να μην αφαιρούν τα συγκεκριμένα πλαστικά από τους προφυλακτήρες των Challenger και Charger.

Ωστόσο πέρα από κάθε λόγο που έκανε τον Gilles να δημοσιοποιήσει μια από τις προτάσεις, ακόμα και αν αυτή έχει απορριφθεί, δείχνει σαφώς πως η Dodge προχωρά ολοταχώς στην διαμόρφωση των μελλοντικών της muscle cars που έχουν ένα πολύ πιστό κοινό. Πάντως το ύφος του συγκεκριμένου πρωτότυπου ίσως να είναι δείγμα πως η σχεδιαστική φιλοσοφία των μελλοντικών Challenger/Charger θα διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτή των σημερινών μοντέλων. Πάντως μια πιο σίγουρη εικόνα για την κατεύθυνση που τελικά θα ακολουθήσει η Dodge θα έχουμε κοντά στο 2023 οπότε και αναμένεται η αποκάλυψη της νέας γενιάς των δύο δημοφιλών muscle cars.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου