Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Cap d'Αntibes: Ο κοσμοπολίτικος παράδεισος της Κυανής Ακτής

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, μεγιστάνες και διασημότητες του κινηματογράφου συγκαταλέγονται στους επισκέπτες του αριστοκρατικού «Hotel du Cap-Eden-Roc» εδώ και 150 χρόνια.
Η αρχική «Villa Soleil» χτίστηκε το 1870 με σκοπό να αποτελέσει ένα γαλήνιο καταφύγιο έμπνευσης για συγγραφείς. Το πελατολόγιό της σύντομα επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε καλλιτέχνες κάθε είδους που στη μαγευτική τοποθεσία της έβρισκαν τροφή για το μόνιμα πεινασμένο πνεύμα τους. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο χαρακτήρας της βίλας άλλαξε. Μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο και έγινε πόλος έλξης όχι μόνο ανθρώπων των τεχνών όπως ο Πικάσο, ο Σαγκάλ και ο Σκοτ Φιτζέραλντ, αλλά και επιχειρηματιών, jet setters και αστέρων από όλο τον κόσμο. Οι άνετες σουίτες του «Hotel du Cap-Eden-Roc» με τη μοναδική θέα στο πευκόδασος που περιβάλλει το ξενοδοχείο, το απέραντο γαλάζιο και τα βράχια της Αντίμπ -σε συνδυασμό πάντα με την παροχή υψηλών υπηρεσιών- γρήγορα έβαλαν το ξενοδοχείο στη λίστα των αγαπημένων καταλυμάτων της διεθνούς crème de la crème.
Μικρές λεπτομέρειες που απαντούν στις τάσεις κάθε εποχής το διατηρούν επίκαιρο ενισχύοντας παράλληλα τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Το «Eden-Roc Champagne Lounge» εγκαινιάστηκε το 2013 σε μια βεράντα με πανοραμική θέα. Το μενού, εκτός φυσικά από σαμπάνιες -συλλεκτικές και μη- περιλαμβάνει και σούσι.
Στο υπέροχο εστιατόριο του ξενοδοχείου υποδέχεται και η ιδιοκτήτρια του φημισμένου οίκου κοσμημάτων Chopard Καρολίν Σόιφελε τις διασημότητες που προσκαλεί κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών. Εκεί, στη βεράντα με την ανεμπόδιστη θέα στη Μεσόγειο, το «Iles de Lérins» είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος, με το wild sea bass και το steak Diane, που υπογράφει πάντα ο σεφ του Ολιβιέ Γκαϊατό, να ανακηρύσσονται στα δημοφιλέστερα πιάτα. Στους σταθερούς καλεσμένους της Σόιφελε συγκαταλέγονται ο Ελτον Τζον και η Ναόμι Κάμπελ.
Εύα Λονγκόρια Ο Κάιζερ της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ (δεξιά) με την παρέα του, το 2010. Στο κέντρο διακρίνεται ο σχεδιαστής Τομ Φορντ
Από τις σουίτες αλλά και από τις υπέροχες και σαφώς πιο ακριβές βίλες του ξενοδοχείου έχουν περάσει πολλά λαμπερά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής και σημαντικές μορφές του κινηματογράφου. Ανάμεσά τους ο Μικ Τζάγκερ, η Μαντόνα, η Σάρον Στόουν, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η Μαντόνα διασκέδαζε διοργανώνοντας στη βίλα της μικρές συναυλίες με φίλους, ενώ η Σαρλίζ Θερόν έζησε εκεί πριν από κάποια καλοκαίρια τον έρωτά της με τον Σον Πεν. Την πεντάστερη φιλοξενία του «Hotel du Cap-Eden-Roc» έχουν απολαύσει επίσης η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία πριν από δύο χρόνια ήταν πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, η Μόνικα Μπελούτσι, που κλείνει πάντοτε μια βίλα πάνω στη θάλασσα, ο Ντάστιν Χόφμαν και ο αλησμόνητος Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος υπέγραψε στο guest book με ένα σκίτσο με τη φιγούρα του. Το ξενοδοχείο έχουν επισκεφτεί ακόμα ο Εντι Μέρφι, που κατά τη διάρκεια της διαμονής του έτρωγε κάθε μέρα ένα burger γαλοπούλας, και ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος παράγγελνε ένα πιάτο με λαχανικά στις 8 το πρωί και ένα στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Αξέχαστη έχει μείνει η βραδιά όπου ο Μελ Γκίμπσον έκλεισε ένα τραπέζι για 30 άτομα για να καταφτάσει τελικά συνοδευόμενος από τριακόσια.
Αλεσάντρα Αμπρόσιο Τζον Λένον και Γιόκο Ονο απολαμβάνουν τον ήλιο της Κυανής Ακτής, το 1970 Πάρις Χίλτον, Γουίνι Χάρλοου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου