Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Γαλλία: «Θάβουν Πόκεμον» - Χαμός με το σχόλιο δημοσιογράφου για τους Κινέζους!

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ζήτησε συγγνώμη μετά τα απρεπή σχόλια δημοσιογράφου την ώρα που η Κίνα τιμούσε τα θύματα του κορωνοϊού
Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ζήτησε σήμερα συγγνώμη, για τις «απόλυτα ανάρμοστες» δηλώσεις που έκανε ένας δημοσιογράφος του, κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του πανεθνικού φόρου τιμής που απέτινε η Κίνα στα θύματα του κορωνοϊού.

«Θάβουν Πόκεμον» ακούστηκε να λέει κάποιος στον «αέρα» σήμερα το πρωί, ενώ προβάλλονταν πλάνα από τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν σε ολόκληρη την Κίνα στο πλαίσιο της ημέρας εθνικού πένθους, στη μνήμη των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πεθάνει από τον Covid-19.

Ο δημοσιογράφος του BFMTV και BFM Business Εμανουέλ Λεσίπρ ζήτησε κατόπιν προσωπικά συγγνώμη, δίοτι έκανε το παραπάνω σχόλιο, προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των εκδηλώσεων τιμής στα θύματα στην Κίνα, προέβην σε μια απόλυτα ανάρμοστη δήλωση, καθώς πίστευα ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά. Ήταν απολύτως ανάρμοστο, λυπάμαι ειλικρινά και επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου» είπε αργότερα στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης.

Το δίκτυο και ο διευθυντής του Μαρκ Ολιβιέ Φοζιέλ επίσης ζήτησαν συγγνώμη «μετά την ακούσια μετάδοση απολύτως ανάρμοστων σχολίων στο πλατό, σήμερα το πρωί».

Ο τελευταίος απολογισμός στην Κίνα για τον νέο κορονοϊό κάνει λόγο για 81.639 κρούσματα και 3.326 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου