Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Έξαλλοι στη Γαλλία με τα σκίτσα του Charlie Hebdo για τους 13 νεκρούς στρατιώτες

Οι 13 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε πτώση ελικοπτέρου στο Μάλι -
Τι απαντά ο εκδότης του Charlie Hebdo
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε για άλλη μια φορά το περιοδικό Charlie Hebdo στη Γαλλία με τα σκίτσα που δημοσίευσε μετά την τραγωδία με τους 13 νεκρούς Γάλλους στρατιώτες από πτώση ελικοπτέρου στο Μάλι.
Αυτό που εξόργισε τους περισσότερους - εκτός από το περιεχόμενο των σκίτσων - ήταν και ο χρόνος δημοσίευσης των εικόνων, την Κυριακή, μια ημέρα, δηλαδή, πριν την ταφή των 13 στρατιωτών.
Σε ένα από τα πέντε σκίτσα εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν να στέκεται μπροστά σε ένα φέρετρο σκεπασμένο με τη γαλλική σημαία με τη λεζάντα να γράφει: «Εντάχθηκα στον στρατό για να ξεχωρίσω από το πλήθος», το σύνθημα, δηλαδή, που χρησιμοποιεί ο γαλλικός στρατός για να προσελκύσει νέους στρατιώτες.

«Είμαι εξοργισμένος και αδυνατώ να καταλάβω το νόημα των σκίτσων του @Charlie_Hebdo» έγραψε στο Twitter o επικεφαλής των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Τιερί Μπουρκάρντ.
Σε ανοιχτή επιστολή του, δε, προς το περιοδικό ο Γάλλος αξιωματικός το κατηγόρησε ότι αμαύρωσε την περίοδο του πένθους των οικογενειών.
Από την πλευρά του ο εκδότης του περιοδικού υπερασπίστηκε το «σατιρικό πνεύμα» του περιοδικού αν και αναγνώρισε τη σημασία του έργου που επιτελεί ο στρατός της Γαλλίας.
Το απόγευμα της Δευτέρας ο Μακρόν αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στους 13 νεκρούς στρατιώτες σε ειδική τελετή στη Γαλλία παρουσία του προέδρου του Μάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου